Er moet nog veel gebeuren. Toch hoopt men op 22 juli voor het eerst een kerkdienst in de heringerichte kerk te kunnen houden. Foto: PR
Er moet nog veel gebeuren. Toch hoopt men op 22 juli voor het eerst een kerkdienst in de heringerichte kerk te kunnen houden. Foto: PR

Kerkgangers nemen kijkje in de Dorpskerk

Algemeen

RUURLO – De herinrichting van de Dorpskerk in Ruurlo is heel ver gevorderd. Na de kerkdienst van afgelopen zondag mochten de kerkgangers een kijkje nemen in de kerk. Er moet nog veel gebeuren, maar de bezoekers kregen toch al een duidelijk beeld van de ingrijpende veranderingen die het gebouw voor vele doeleinden geschikt maken.

Begin januari werd begonnen met de werkzaamheden. De banken gingen eruit en werden verkocht. In de ruimte die daardoor is vrijgekomen komt een keuken, een sanitair blok, een verrijdbare ´tribune´ en een ontmoetingsruimte. In de komende weken krijgt de kerk met de hulp van een aantal vrijwilligers de 'finishing touch'.
De verwachting is dat op zondag 22 juli de eerste kerkdienst in de heringerichte kerk van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem kan worden gehouden.
Op zondag 23 september is de officiële heropening. Daarvoor wordt een compleet dagprogramma ontwikkeld. Van 19 september tot 10 oktober zijn de Dorpskerk Openingsweken. Nagenoeg elke dag is er een activiteit in de kerk. Heel veel verenigingen en organisaties maken van de gelegenheid gebruik de 'nieuwe' kerk gratis uit te proberen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant