Het prachtige weer nodigde de teamleden van de Kerst Zwartschool uit tot een gezellige wandeling met een groot aantal bewoners. Foto: PR
Het prachtige weer nodigde de teamleden van de Kerst Zwartschool uit tot een gezellige wandeling met een groot aantal bewoners. Foto: PR

Team Kerst Zwartschool switcht op stakingsdag van onderwijs naar zorg

Algemeen

RUURLO – Het zal velen niet ontgaan zijn: afgelopen woensdag, 30 mei, gaven talloze basisschoolleraren in de provincies Gelderland en Overijssel gehoor aan de oproep van de vakbonden om te staken. En dat kwam op deze zomerse dag voor zeer veel kinderen bijzonder gelegen. Ook al was er een manifestatie georganiseerd voor het stakend personeel in Deventer, toch koos het team van de Kerst Zwartschool ervoor om die dag de handen uit de mouwen te steken in het belang van de medemens.

Want evenals in het onderwijs kampt ook de zorg met personeelstekorten, toenemende administratieve druk en hoge werkdruk. Dat was voor twaalf teamleden genoeg reden om hun hulp aan te bieden bij het Ruurlose woonzorgcomplex De Garven en bij woonzorgcentrum De Bundeling. Het prachtige weer nodigde uit tot een gezellige wandeling met een groot aantal bewoners. Er waren genoeg handen om de voltallige groep mee uit te nemen. En zo kwam het, dat er woensdagochtend opvallend veel rolstoelen in het straatbeeld van Ruurlo te zien waren. Voor velen was het Kerkplein een geschikte plek om een verkoelend ijsje te nuttigen. Een groep bewoners van de Garven wandelde zelfs naar zwembad De Meene. "Daar ben ik nog nooit geweest", zo liet een oudere dame zich ontvallen. "Ik kan niet eens zwemmen." Gelukkig was dat ook niet noodzakelijk om lekker in de schaduw op het terras af te koelen met een ijsje. Daar op het zwembad kregen de stakers alvast een verzoek om een eventuele volgende stakingsdag naar een ander zorginstelling te komen. "Wij kunnen jullie hulp ook heel goed gebruiken."

Standpunt
Het team van de Kerst Zwartschool deelt het standpunt van de vakbonden als het gaat om de noodzaak tot het nemen van extra financiële maatregelen voor het beteugelen van de werkdruk. Onder andere door meer de inzet van meer onderwijsondersteunend personeel, meer tijd om lessen voor te bereiden, minder administratieve lasten en vooral het kunnen bieden van kleinere klassen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant