De ondernemers in Ruurlo gaan voor de Achterhoek Waardepas. Foto: Niels Blikman
De ondernemers in Ruurlo gaan voor de Achterhoek Waardepas. Foto: Niels Blikman

Winkeliers in Ruurlo introduceren spaarsysteem Achterhoek Waardepas

Algemeen

RUURLO - Punten sparen bij aanschaf van producten en vervolgens zelf bepalen wanneer je deze korting verzilvert. Vanaf zaterdag 9 juni is dat in Ruurlo mogelijk met de Achterhoek Waardepas. Sparen kan via een kaart of een app op de smartphone. Klanten kopen bijvoorbeeld producten bij de slager en de spaarpunten die deze aankopen opleveren, worden automatisch bijgeschreven op deze kaart of app. Wanneer voldoende punten zijn gespaard kunnen deze omgezet worden in korting of gratis producten.

De Achterhoek Waardepas is ontstaan uit een samenwerking tussen de ROV winkeliersvereniging Ruurlo, Achterhoek Nieuws, uitgever van onder andere weekblad Achterhoek Nieuws editie Borculo/Ruurlo, en Bas aan de Stegge van marketingbedrijf Invizo. Aan de Stegge benaderde Achterhoek Nieuws om het spaarsysteem, dat al in meerdere plaatsen in Twente draait, ook in de Achterhoek uit te rollen. "Achterhoek Nieuws heeft door het uitgeven van veertien weekbladen in de Achterhoek een sterke binding met de plaatselijke winkeliers en gaat dit spaarsysteem ook promoten in de lokale weekbladen. Er is sprake van een win-win-situatie: winkeliers weten met het spaarsysteem de klanten beter te binden aan hun winkel en de inwoners van Ruurlo sparen voor interessante kortingen. Inmiddels zijn al vijftien plaatselijke ondernemers aangesloten bij dit concept. Naast Ruurlo draait ook in Lichtenvoorde de Achterhoek Waardepas als sinds 1 februari en zal de komende maanden verder in de Achterhoek worden uitgerold."

Ongecompliceerd
"Het concept van de Achterhoek Waardepas sprak de winkeliers gelijk aan", vertelt Bas aan de Stegge. "Met name het voordeel dat met slechts één pasje of de eigen smartphone bij alle aangesloten winkels kan worden gespaard", vertelt de Hengelose ondernemer. De klant bouwt per winkel een tegoed op en dat spaartegoed kan alleen bij die betreffende winkel worden verzilverd. "Je kunt als klant dus verschillende saldi hebben bij de verschillende winkels. Wanneer de klant voldoende punten heeft gespaard verschijnen via de app producten in beeld waarop korting kan worden verkregen. Deze producten worden ook zichtbaar door in te loggen op www.achterhoekwaardepas.nl."

Individueel of met de hele familie
Een ander voordeel van het nieuwe spaarsysteem is dat klanten zowel persoonlijk als met het hele gezin of de familie kunnen sparen. "Het bijschrijven van de punten gebeurt in de winkels zelf", legt Aan de Stegge uit. "Via het kassasysteem, iPad of iPhone; klanten hoeven alleen maar hun smartphone of spaarpas voor de terminal te houden. De Waardepas werkt met alle Windows-systemen zodat deelnemende winkeliers geen extra investeringen hoeven te doen. Ondernemers bepalen zelf het aantal spaarpunten en maken dit kenbaar in hun eigen zaak of in de app."

Direct actief
Vanaf zaterdag 9 juni is het mogelijk om bij de deelnemende ondernemers een Achterhoek Waardepas aan te vragen. De pas kost twee euro en is direct klaar voor gebruik nadat de klant zijn of haar persoonlijke gegevens heeft ingevuld. Dat is nodig zodat bij verlies of diefstal de reeds gespaarde punten op de
nieuwe kaart kunnen worden bijgeschreven. De lancering van de Achterhoek Waardepas in Ruurlo gaat een maand lang gepaard met openingsacties bij de deelnemende bedrijven. Na de openingsmaand zijn zij er vrij in om zelfstandig acties te houden voor extra korting exclusief voor pashouders. Deze speciale acties worden maandelijks in weekblad Achterhoek Nieuws Borculo/Ruurlo gecommuniceerd. Meer informatie over de Achterhoek Waardepas is te vinden op de website.


www.achterhoekwaardepas.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant