Het koningspaar. Foto: PR
Het koningspaar. Foto: PR

Gezelligheid en perfect weer bij Brooksfeest

Algemeen

RUURLO – Frans Rooks, Rina van Leeuwen en Jochem Oltvoort losten op zaterdagmiddag 5 mei de beslissende schoten bij het vogelschieten van Buurtvereniging Het Broek. Het was de derde editie van het vernieuwde Brooksfeest 'Zoepen of verzoepen' dat voor het tweede jaar op rij plaatsvond bij boerderij de Weustemoat in Ruurlo.

Voorzitter Eralt Bettin opende om 13.30 uur het jaarlijkse buurtfeest, waarna het vogelschieten voor de heren, dames en jeugd van start ging. Daarnaast konden de leden ook deelnemen aan het klepel- en schijfschieten. Voor de kinderen waren er een negen meter lange stormbaan en een springkussen. Ook konden zij meedoen aan leuke activiteiten zoals vliegerversieren en konden zij zich laten schminken en een tatoeage laten zetten.
Het vogelschieten vond plaats op een zonovergoten feestterrein. 45 Heren gingen met elkaar de strijd aan voor de titel 'Koning van Het Broek'. Na 247 schoten was het Frans Rooks die de vogel naar beneden schoot. Bij de dames duurde het wat langer voor de vogel zich gewonnen gaf, na maar liefst 395 schoten wist Rina van Leeuwen zich te kronen tot Koningin van Het Broek. Bij de jeugd is er dit jaar een prins: Jochem Oltvoort haalde met het 101ste schot de vogel neer.
Aansluitend aan het vogelschieten werd het nieuwe Koningspaar gehuldigd in de feesttent, waar zij samen met de jeugdprins het traditionele vat 'Koningsbier' aansloegen. DJ Alex zorgde voor de muziek en er werd gezellig gedanst samen met het nieuwe Koningspaar.
's Avonds was het feest ook toegankelijk voor niet-leden, die konden meegenieten van Half um Half en Richtig Rex. Zondagmiddag kwamen The Dirty Daddies de tent op zijn kop zetten. Mede dankzij het prachtige weer bleef het nog lang gezellig bij de Weustemoat.

Uitslagen volksspelen
Koningschieten:
Mannen 45 deelnemers 247 schoten; Romp: Koning: Frans Rooks; kop Gerrit Langermans; rechtervleugel Wim Meerbeek; linkervleugel Rudy Sturris; staart Jan Tragter.
Vrouwen 29 deelnemers 395 schoten; Romp: Koningin: Rina van Leeuwen; kop Frederike Haren; rechtervleugel Rina van Leeuwen; linkervleugel Rina van Leeuwen; staart Hiske Hoitink.
Jeugd: 7 deelnemers 101 schoten; romp: jeugdprins: Jochem Oltvoort; kop Jochem Oltvoort; rechtervleugel Jochem Oltvoort; linkervleugel Lars Klein Holkenborg; staart Lars Klein Holkenborg.
Klepelschieten: mannen: 1. Chiel Tragter. Vrouwen 1. Linda Everink.
Schijfschieten: mannen 1. Andre Nijhof. Vrouwen 1. Jacqueline Engelberts.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant