Een abstract olieverfschilderij van Truus Pijpers. Foto: PR
Een abstract olieverfschilderij van Truus Pijpers. Foto: PR

Truus Pijpers exposeert bij KunstKring Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Al eerder exposeerde Truus Pijpers bij de KunstKring Ruurlo. Haar werk kreeg destijds lovende kritieken. Het is vooral daarom dat de KunstKring Ruurlo haar opnieuw de kans geeft haar schilderijen tentoon te stellen in de galerie en gangen van de bovenverdieping in het Kulturhus in Ruurlo, aan Nieuwe Weg 5.

De feestelijke opening van de expositie is op vrijdag 18 mei om 16.30 uur, waarbij belangstellenden van harte zijn uitgenodigd. De schilderijen zijn vervolgens te bezichtigen tot en met 12 juli op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Nadat Truus Pijpers gestopt was met haar fulltime baan heeft ze zich meer kunnen verdiepen in het schilderen. Met behulp van verschillende leermeesters leerde ze spelen met kleuren. Vooral felle kleuren spreken haar zeer aan. Het materiaal en de techniek waarmee ze werkt zijn wisselend: scheurtechniek, gesso, zand en papier en dat alles met acryl in felle kleuren. Op dit moment wordt zij het meest geboeid door abstract werk. Het lijkt vaak eenvoudig, maar dat blijkt in de praktijk een stuk weerbarstiger. Vooral op stille momenten krijgt toekomstig werk in gedachten gestalte.
Al schilderend verbaast het haar elke keer weer dat er vaak totaal iets anders op het doek komt dan ze in haar hoofd had. Zo blijft het steeds weer boeiend en spannend. En dat is van haar schilderijen af te lezen.
Truus heeft haar werk meerdere keren mogen exposeren en wel in Zutphen, Hengelo en bij de KunstKring Ruurlo. Zij was in 2017 deelnemer van de AtelierRoute Berkelland en in 2016 exposeerde zij in de KijkKastKunstRoute in Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant