Als laatste element van het groene schoolplein onthulde Paulien Pierik samen met enkele kinderen een prachtige voorleesstoel op het nieuwe 'natuurlijke' plein die mede door haar inzet en hulp gerealiseerd is. Foto: PR.
Als laatste element van het groene schoolplein onthulde Paulien Pierik samen met enkele kinderen een prachtige voorleesstoel op het nieuwe 'natuurlijke' plein die mede door haar inzet en hulp gerealiseerd is. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Willibrordusschool zwaait Paulien Pierik feestelijk uit

Algemeen

RUURLO – Juf Paulien Pierik heeft afgelopen donderdag na 23 jaar afscheid genomen van Daltonschool Willibrordus. Ze heeft hier als leerkracht in de onderbouw, groep een tot en met vier, met veel plezier gewerkt. Heel veel kinderen uit Ruurlo hebben een fijne schooltijd gehad bij juf Paulien. Bij haar afscheid werd het laatste onderdeel van het groene schoolplein onthuld: een uit een boomstam gezaagde voorleesstoel.

Door Jan Hendriksen en Maaike Pierik

Donderdagmorgen werd juf Paulien door een heel mooie, luxe auto opgehaald bij haar huis. Bij aankomst op school vormden alle kinderen van de school een erehaag waar ze samen met haar man Bart onderdoor liep. Binnen werd door iedere groep een optreden gedaan. Juf Paulien werd in de liedjes en gedichten onder andere geroemd omdat ze de natuur de klas in bracht en de kinderen de natuur in. Zo was ze nauw betrokken bij de totstandkoming van het groene schoolplein. Als laatste element hiervan onthulde Paulien hier een prachtige voorleesstoel op het nieuwe 'natuurlijke' plein die mede door haar inzet en hulp gerealiseerd is. Het object is een uit één boomstam gezaagde enorme stoel geworden,met daaromheen kleine boomstammen voor de toehoorder(tje)s. De stam was aangeboden door Bruins en Kwast en gratis getransporteerd door Gotink Transport uit Vorden. Dit onderdeel van het speelplein past goed bij de visie van de school. Leren kan op zoveel manieren: binnen of buiten, zingend, dansend en samen spelend. Het kunstwerk is gemaakt door Andre Klein Brinke, buurman van Paulien. Na de onthulling ging de juf de klassen rond om alle kinderen nog een presentje te geven. Menig kind maakte van de gelegenheid gebruik om de juf nog één keer een knuffel te geven en haar te bedanken voor wat ze voor hem/haar betekend heeft.

Belangrijk
De Willibrordusschool was voor Paulien werk en hobby. Van bloemetjes in een vaasje om de lente in school te halen tot het aanleggen en met de kinderen onderhouden van de moestuin. Ze was ook contactpersoon met de Willibrorduskerk, het Septemberfeest en de Avondwandelvierdaagse, 'Juf Paulien' was overal bij, vond alles belangrijk voor de kinderen en leuk om te doen. De school gaat haar dan ook missen, en dit werd 's middags extra duidelijk op de drukbezochte receptie. Veel ouders, oud-leerlingen en (oud-)collega's maakten van de gelegenheid gebruik om onder het genot van een hapje en drankje afscheid te nemen. Een gezellige en geslaagde afsluiting van haar afscheidsdag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant