Firma Hoftijzer zorgt dit seizoen voor het transport van de Red Devil. Foto: PR.
Firma Hoftijzer zorgt dit seizoen voor het transport van de Red Devil. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Red Devil uit de winterslaap

Algemeen

RUURLO – De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen na de lange winterslaap heeft het Ruurlose tractorpullingteam Red Devil een vijfde plaats opgeleverd.

Het was een lange maar werkzame winter voor het team: aan de tractor is veel gesleuteld en veranderd. Iets wat nodig is want de concurrentie zit ook niet stil. "Ook hebben we een aantal nieuwe sponsors gevonden. Een daarvan is de firma Hoftijzer uit Lochem. Deze heeft voor het komende seizoen voor de wedstrijden het transport toegezegd door het beschikbaar stellen van een vrachtwagen", zo verklaart pr-man Robert Hendriksen van het tractorpullingteam Red Devil.
Koningsdag vormde voor het Red Devil team de start van het nieuwe seizoen. Zoals traditioneel vindt deze wedstrijd altijd steevast in het Veluwse Wekerom plaats. Robert Hendriksen: "Voor ons altijd weer een spannend moment, Want hoe loopt de tractor en hoe komt de concurrentie uit de winterslaap?"Het weer was perfect die dag en het liep dan ook volgens planning daar in Wekerom. De wedstrijd 4.5 ton Supersport topniveau klasse waarin de Red Devil uitkomt stond gepland om 15.15 uur. Het Ruurlose 'monster' stond als zevende op de startlijst. Maikel Hendriksen zat de eerste wedstrijd achter het stuur, en kwam na het goed optoeren van de machine goed weg. De baan was aan het eind niet optimaal. Daar was een aantal tractoren gestrand zo rond de honderd meter. Maikel Hendriksen kwam met de Red Devil tot stilstand bij 97,41 meter. Deze afstand bleek achteraf nog helemaal niet zo verkeerd. Het leverde namelijk een vijfde plaats op. "Met dit resultaat waren we dik tevreden omdat het met de afstanden vrij dicht bij elkaar lag. We hebben nog wel wat huiswerk te doen maar we zien het komende seizoen met goede hoop tegemoet", zo verklaarde Robert Hendriksen na afloop.
Over een kleine twee weken, op zaterdag 12 mei, rijdt de Red Devil in het Betuwse Erichem zijn tweede wedstrijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant