The Dirty Daddies. Foto: PR.
The Dirty Daddies. Foto: PR.

Brooksfeest met Half um Half, Richtig Rex én The Dirty Daddies

Algemeen

RUURLO – In de feesttent bij boerderij De Weustemoat in Ruurlo wordt het zaterdag 5 en zondag 6 mei 'Zoepen of verzoepen'. Het jaarlijks terugkerende buurtfeest wordt georganiseerd door buurtvereniging Het Broek en Omstreken. Het Brooksfeest vindt dit jaar voor de tweede keer plaats op de nieuwe locatie: boerderij De Weustemoat aan de Kooiersdijk in Ruurlo.

De zaterdagmiddag staat zoals gebruikelijk in het teken van het vogelschieten. Deze gezellige middag is speciaal voor de leden. Het Brooksfeest wordt om 13.30 uur officieel geopend door de voorzitter van de buurtvereniging, Eralt Bettink, waarna het Koningspaar van 2017 de eerste schoten lost op de vogels. Aansluitend zullen de buurtgenoten onderling uitmaken wie het komende jaar als Koningspaar van 't Ruurlose Broek door het leven zal gaan. Basisschoolkinderen zullen onderling bepalen wie de Jeugdprins(es) wordt. Voor deze kinderen is er ook het versieren van een vlieger, tattoos maken en schminken.

Aansluitend aan het besloten ledenfeest is de zaterdagavond en de zondagmiddag voor iedereen toegankelijk. Zaterdagavond 5 mei, tevens de dag dat Nederland Bevrijdingsdag viert, staat in het teken van boerenrock en schlagers. De Overijsselse band Half um Half zal zorgen voor een ouderwets gezellige avond boerenrock. Fans van Normaal kunnen ook genieten van de vele hits die worden gecoverd door Half um Half. Naast Half um Half verzorgt schlagerzanger Richtig Rex ook een optreden.

The Dirty Daddies
Zondagmiddag bestijgen The Dirty Daddies het podium. Deze zevenkoppige feestband heeft de afgelopen vijf jaar al menige tent en zaal op zijn kop gezet.

Online kaartverkoop
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor zaterdagavond en zondagmiddag (beperkt). Deze zijn te koop bij drie verschillende voorverkoopadressen: Everwennink in Ruurlo, Café Dute in Beltrum en bij Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo. De kaarten kunnen per e-mail gereserveerd worden via info@hetbroek.com. Tijdens het feest zullen de kaarten dan klaarliggen bij de kassa. In de voorverkoop zijn de zaterdagkaarten verkrijgbaar voor tien euro per stuk (aan de kassa 12,50 euro) en de zondagkaarten voor vijftien euro (aan de kassa 17,50 euro). De voorverkoop loopt bij de voorverkoopadressen tot en met woensdag 2 mei. Online zijn te kaarten te bestellen tot en met vrijdag 4 mei.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant