Circa 200 mensen bezochten de openluchtdienst in 2017. Foto: PR
Circa 200 mensen bezochten de openluchtdienst in 2017. Foto: PR

Oecumenische openluchtdienst op Hemelvaartsdag in Ruurlo

Algemeen

RUURLO – De Raad van Kerken in Ruurlo houdt voor de vierde keer een oecumenische openluchtdienst op het erf van boerderij De Klooster aan de Batsdijk 4 in Ruurlo. Vorig jaar werd de dienst door ruim tweehonderd mensen bezocht. Op 10 mei komt er nog een aantal stoelen bij. Het thema van de dienst is 'Voeten op de grond – Hoofd in de wolken'. De voorgangers zijn dominee Tinus Gaastra en Jan Vreman. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo verleent muzikale medewerking.

De dienst begint om 10.30 uur. Vanaf 10.00 uur worden de bezoekers ontvangen met koffie en koek. Voorafgaand aan de dienst is het mogelijk een korte spirituele wandeling te maken. Wie wil gaan wandelen wordt al om 9.00 uur verwacht. De dienst wordt gehouden op het erf van boerderij De Klooster. Eigenaar Herman Geerligs onderstreept de bijzondere geschiedenis van zijn boerderij, zeker in de context van deze oecumenische kerkdienst. Volgens overlevering heeft de boerderij in de zestiende eeuw dienst gedaan als schuilkerk voor een aantal rooms-katholieke gezinnen die tijdens de Reformatie niet protestant wilden worden. In de 21ste eeuw wordt op deze plek nu een oecumenische dienst gehouden voor gelovigen uit beide richtingen en voor ieder ander die belangstelling heeft.

In voorgaande drie jaren werkte het weer heel erg mee aan een mooie openluchtdienst. Mocht dat op 10 mei niet het geval zijn, dan wordt de dienst gehouden in de R.K. Willibrorduskerk, Groenloseweg 1, Ruurlo, op slechts een paar minuten afstand van de boerderij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant