Gerrit Hulshof tussen een van zijn modelbanen. Foto: Jan Hendriksen.
Gerrit Hulshof tussen een van zijn modelbanen. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Modelbanen van Gerrit Hulshof weer te bezichtigen

Algemeen

RUURLO - De modelspoorbanen van Ruurloër Gerrit Hulshof aan de Hulshofweg 1 in 't Ruurlose Broek zijn dit jaar voor het eerste weer te bezichtigen op zaterdag 5 en zondag 6 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Door Jan Hendriksen

Nieuw bij de Zuid-Duitse baan is Kasteel Neuschwanstein in Beieren. Bij de Ruurlose baan heeft Gerrit Hulshof de bekende figuren Winnetou en Old Satterhand en enkele paarden uit de legendarische Ruurlose openluchtspelen geplaatst. Beide 'figuren' namen aan de demonstraties deel toen er in de begin jaren zeventig van de vorige eeuw er sprake was dat de spoorlijn Zutphen-Winterswijk zou worden opgeheven. Daarnaast heeft Gerrit Hulshof een kleine tentoonstelling ingericht van zijn nieuwe hobby: acryl schilderen. De vijf verschillende modelbanen zijn uitgerust met heel veel bewegende figuren.

Een aantal ervan kunnen ook door kinderen of volwassenen zelf in beweging worden gezet waaronder een schoorsteenveger, verschillende dieren, water- en windmolens en zelfs een fanfareorkest dat over de weg marcheert. Op de vijf modelbanen rijden zo'n twintig treinen: stoomtreinen maar ook de moderne hogesnelheidstreinen. Verder zijn er zo'n zestig bewegende figuren te zien die de bezoekers deels zelf in beweging kunnen zetten door een druk op de knop.


www.hulshofmodeltreinen.punt.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant