Onder andere een bloemetjesmarkt maakt deel uit van de fair. Foto: PR
Onder andere een bloemetjesmarkt maakt deel uit van de fair. Foto: PR

Voorjaarsfair in Borculo breed van opzet

Algemeen

Bloemetjesmarkt en tal van andere activiteiten

BORCULO - Tijdens de Voorjaarsfair op zondag 6 mei valt er van alles te beleven in Borculo. Het evenement, dat ook bekend staat als de Bloemetjesmarkt, is sinds vorig jaar nog breder van opzet. De 26e editie staat traditiegetrouw in het teken van bloemen en planten maar er zijn ook genoeg andere activiteiten tussen 12 en 17 uur.

Met een gevarieerd programma hoopt de organisatie opnieuw veel bezoekers te trekken. Een belangrijk onderdeel is de bloemenmarkt. Het aanbod bestaat uit kramen met bloemen, planten en perkgoed. Hiermee vormt Borculo een uitzondering. Er worden in de regio namelijk vrijwel geen bloemenmarkten meer gehouden. De Voorjaarsfair wordt weer georganiseerd door de Stichting Promotie Borculo (SPB) in opdracht van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV). De meeste winkels zijn geopend en verder is er van alles te doen in het centrum en de Spoorstraat. Je moet dan denken aan straattheater, allerlei demonstraties waaronder modeshows en muziek- en kinderactiviteiten. In het centrum voor de kerk wordt om 13.30 en 15 uur twee keer een modeshow gehouden. De meeste modezaken doen mee, zoals Donnance, Schuppert, Do-Kado, Zussen, Hema Kindermode, Intersport, Stof & Stuff met zelfgemaakte kleding van hun stoffen en breigaren en schoenenmode van Schuurman Schoenen. Ami Kappers is verantwoordelijk voor de hairstyling en twee schoonheidsspecialisten verzorgen de visagie. De aankleding van het podium is in handen van plaatselijke ondernemers waaronder Bloemuniek en Fokkink.

Autobedrijf Nico Bruggink (Mazda-dealer) staat deze dag stil bij het 60-jarig jubileum. Eigenaren Nico en Petra Bruggink heten klanten, relaties en andere belangstellenden vanaf 12 uur welkom met een hapje en een drankje. Er worden oude foto's getoond, de Simca-club is aanwezig met enkele auto's en er wordt muziek uit vervlogen tijden gedraaid. Tot slot is er kindervertier in de vorm van een clown en een springkussen.

Het belooft dus weer gezellig druk te worden op deze eerste zondag van mei in het gemoedelijke Berkelstadje. De bijzondere sfeer zorgt voor toegevoegde waarde. Bezoekers kunnen de volgende programmaonderdelen verwachten: bloemenkramen, straattheater, modeshows om 13.30 en 15.00 uur in de Kerkstraat, kinderactiviteiten met onder andere een draaimolen, acrogym bij de Hema op de Veemarkt, promotie voorstellingen openluchtspel voor de komende zomer, muziek en dans met onder andere optredens van jeugddrumband Het Klein Begin, muziekvereniging Volharding en de Diekhookse Klumpkes, verschillende activiteiten bij Mazda Nico Bruggink in de Spoorstraat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant