Rob Dieperink, die dit keer voor de elfde keer van de partij is op het KST, heeft een vast dienstverband bij de KNVB. Foto: PR.
Rob Dieperink, die dit keer voor de elfde keer van de partij is op het KST, heeft een vast dienstverband bij de KNVB. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Rob Dieperink voor elfde keer in Ruurlo tijdens KST 2018

Algemeen

RUURLO ā€“ Over een maand klinkt het eerste fluitsignaal van de 34ste editie van het Ruurlose Karel Stegeman Toernooi van voetbalvereniging Ruurlo. Dit signaal zal worden gegeven door Ć©Ć©n van de volgende 'mannen in het zwart', zoals scheidsrechters vroeger genoemd werden: Lennart Fledderus, Emiel Stienezen, Rogier Honig, Maarten Spoon, Hans Migchelbrink, Kevin Weever, Jeroen Sanders, Nick Wenneker, Erik ter Brake, Frank Sanders, Maarten Spoon en Rob Dieperink.

Laatstgenoemde, Borculoƫr Dieperink, maakte op zaterdag 4 november 2017 zijn debuut als scheidsrechter in de vaderlandse Eredivisie. Hij floot die dag in Rotterdam het duel tussen Excelsior en Roda JC en schroomde niet om tijdens zijn debuut in de 36ste minuut Roda JC-speler Rosheuvel op een rode kaart te trakteren. Ruim vijf jaar eerder, op 9 maart 2012, leidde Dieperink zijn eerste professionele wedstrijd. In de Jupiler League floot hij de wedstrijd tussen Telstar en Go Ahead Eagles. Rob Dieperink, die dit keer voor de elfde keer van de partij is op het KST, heeft een vast dienstverband bij de KNVB. Hij is actief als scheidsrechter in de Eredivisie en de Jupiler League en hij wordt ingezet als vierde official in de Eredivisie. Daarnaast wordt hij momenteel opgeleid tot videoscheidsrechter voor de Eredivisie voor het komende seizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant