De verschillende Achterhoekse klootschietkampioenen. Foto: PR
De verschillende Achterhoekse klootschietkampioenen. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

Berkellandse successen in Achterhoekse klootschietcompetitie

Algemeen

RUURLO/HAARLO – Spannend was het niet meer in de eerste klasse van de Achterhoekse Klootschieters Federatie competitie. Het Lochemse Klein Dochteren had een onoverbrugbare afstand op Zwolle (Groenlo). Ook in de laatste competitiewedstrijd was Zwolle in een directe confrontatie de bovenliggende partij.

Vanuit Haarlo was door de Onderlingen op de Needse Berg een fraai parkoers uitgezet. Zwolle won met een schot van Klein Dochteren dat net als vorig seizoen genoegen moet nemen met de tweede plek in de eindrangschikking. Een mooie afsluiting van de AKF competitie. Respelhoek uit Geesteren behaalde met een score van 58 schoten een wat tegenvallende zevende plaats. Er werd met drie schoten verloren van directe tegenstander 't Broek uit Ruurlo dat derde werd in de laatste wedstrijd van het seizoen. Respelhoek bleef 't Broek nog wel voor en eindigde op de derde plaats in de eindrangschikking van de competitie. Eibergen verdedigde de vijfde plaats met een kleine voorsprong op Zwolle 2. Dit lukte met een vierde plaats en een score van 56 schoten. 't Broek 2 was minder op dreef en werd tiende en laatste. Een plaatsje lager dan die men in de eindrangschikking bekleed. Onderlingen uit Haarlo behaalde met een mooie score van 56 schoten de vijfde plaats in de eerste klasse. Ruim voldoende om Klein Dochteren 2 voor te blijven in de totaaluitslag.

Tweede klasse
Ook in de overige klassen werd weer als vanouds gestreden om de dagwinst en natuurlijk om de titels die te vergeven waren. In de tweede klasse waren de verschillen ditmaal redelijk groot. Dagwinnaar Respelhoek 2 liet met 58 schoten zien dat ze niet voor niets kampioen zijn geworden in de tweede klasse. Zwolle 4 (63 schoten) werd in een direct duel met vijf schoten verslagen. De derde plaats in het algemeen klassement was voor Onderlingen 2. Dit team werd met drie schoten geklopt door 't Broek 3 het team uit het Ruurlose Broek. De voorsprong was echter meer dan voldoende om 'te Broek op afstand te houden. De Mölle uit Lochem verraste met 61 schoten en met een derde plaats werd het seizoen afgesloten. Het klassebehoud was hiermee veilig gesteld. Dijkhoek (Borculo) deed met 66 schoten en een achtste plaats wat het gehele seizoen al het geval is. Dit team eindigde op een achtste plaats dit competitiejaar. Heksenkring (Barchem) presteerde goed zoals het gehele seizoen al. Een tweede plaats in de dagstand (60 schoten) en een vijfde plaats in de totaaluitslag.

Overige klassen
In de derde klasse ging de titel naar Respelhoek 3. Dit team heeft maar liefst 34 schoten voorsprong op nummer twee Eibergen 3. Ook de vierde klasse was een prooi voor een team uit Berkelland. De verschillen waren hier wat kleiner. Het gehele seizoen waren Dijkhoek 4 en 't Broek 4 de twee sterkste teams. Dijkhoek 4 won de titel verdiend met zestien schoten verschil. In de overige klassen was er geen kampioen uit Berkelland. Al met al kunnen de Berkellandse teams terug kijken op een goed verlopen klootschietseizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant