Koningsdag Barchem 2018 50ste voor organisatoren

Algemeen

BARCHEM – Traditioneel wordt in Barchem Koningsdag gestart met het zingen van het Wilhelmus en het oplaten van ballonnen.

Omdat Vereniging Contact 50 jaar bestaat, zijn het dit jaar gouden ballonnen. Gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, ook de linten. De ballonnen kunnen om 13.00 uur worden opgehaald bij HCR In de Groene Jager. Voor kinderen tot en met twaalf jaar zijn de ballonnen gratis, andere deelnemers kunnen een ballon kopen voor vijftig eurocent. Om 13.30 uur is de officiële opening, met een verrassing.

Kleedjesmarkt en ander vertier
Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen de hele middag op het Dorpsplein overbodige of zelfgemaakte spulletjes verkopen en kopen op de vrijmarkt en voorts zijn er spelletjes voor jong en oud. Sporttoestellenleverancier Nijha Lochem plaatst een sportcontainer op het Dorpsplein. Floris Dinkelman van Flofit zal instructies geven, zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen. Natuurlijk horen een hapje, drankje en gezellige muziek bij het verjaardagsfeestje van koning Willem Alexander. Oranje kleding(accent) verhoogt de sfeer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant