Outdoor Twentse Vlooienmarkt en braderie

Algemeen

ENSCHEDE - De succesvolle Twentse Vlooienmarkten in de Enschedese evenementenhal Expo Twente krijgt er een zomerse outdoor-editie bij. Op het circa twee hectare grote parkeerterrein, direct achter de Grolsch Veste, komt op zaterdag 28 en zondag 29 juli een mix van vlooienmarkt- en braderiekramen te staan. Aangevuld met kramen met brocante spullen, streekproducten en foodtrucks. Voor de kinderen is er gratis vermaak. Op het terrein is ruimte voor ruim 500 kramen per dag.

De Twentse Vlooienmarkt kent al een lange geschiedenis. Ooit begonnen in 1975 in de toenmalige Evenementenhal Borne (het voormalige Spanjaard complex), in 1993 is de vlooienmarkt mee verhuisd vanuit Borne naar het nieuwe onderkomen Expo Center te Hengelo. Toen het doek viel voor dit beursgebouw is de Twentse Vlooienmarkt wederom verhuisd. Nu naar de Expo Twente, het voormalige Go Planet, hier vindt het evenement zes keer per jaar plaats. Met een 500 vlooienmarktkramen per dag en geopend op een zaterdag en zondag, is het één van de grotere vlooienmarkten in Nederland. De bezoekersaantallen liggen tussen de 7.000 en 9.000 per keer, waarvan ongeveer 50% Duitse bezoekers zijn.
Het bestaande vlooienmarktconcept (alleen gebruikt en geen grondplaatsen) wordt hiervoor uitgebreid met kraamhouders voor braderie (nieuwe producten en diensten), nieuw zijn ook de streekproducten en verder een terrein met diverse speeltoestellen en kindervermaak. Aangevuld weer met diverse foodtrucks, elk met zijn eigen specialiteit en een groot gezellig terras.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant