Deze week worden proef-ijsjes uitgedeeld. Foto: PR
Deze week worden proef-ijsjes uitgedeeld. Foto: PR

Bakkerij Oude Wesselink ambachtelijk schepijs

Algemeen

RUURLO - Smaakcreaties gemaakt van verse producten. Een hoorntje met bollen vers ijs of een romige coupe met verse vruchten. Bakkerij Oude Wesselink aan de Dorpsstraat 3 in Ruurlo maakt het mogelijk.

Bakkerij Oude Wesselink maakt vers roomijs in zestien verschillende smaken, waarvan er een aantal te maken hebben met de bakkerij: appeltaart-ijs, cookies-ijs en tiramisu-ijs zijn hier voorbeelden van. Uiteraard zijn ook vruchten, volle chocolade, hazelnoot en malaga niet weg te denken uit een goed ijs assortiment.

De ijsbereider
Hugo Jansen heeft ervaring met het draaien van roomijs. Zo heeft hij in Amsterdam het ijs gedraaid voor de bakkerij afdeling van Patisserie Kwekkeboom. De afgelopen weken is hij naar het ijscentrum in Wageningen geweest om alle laatste nieuwtjes op het gebied van ijs te weten te komen. Samen met Sandra ter Bogt , Renate Schepers en Irma Oolthuis en zijn partner Nancy is Hugo naar Weerselo geweest om de fijne kneepjes van het vak 'af te kijken' bij meester-ijsbereiders.

IJsmachine
Een Carpigiani-ijsmachine heeft bakkerij Oude Wesselink aangeschaft om te voorzien in de allerhoogste kwaliteitsnorm. "Exact de goede luchtigheid en structuur, daar gaat het om en dit kunnen we bereiken met deze machine samen met een flinke dosis vakmanschap en enthousiasme. Werken met pure en verse grondstoffen, dit is het mooiste dat er is, hiermee komen de smaken tot hun volste recht", aldus Hugo Jansen. Bakkerij Oude Wesselink nodigt iedereen uit om een proefje te komen nemen van het assortiment ijsjes. Deze week deelt bakkerij Oude Wesselink elke dag, vanaf 11 uur, proef-ijsjes uit, in de door de klant gewenste smaak.

Openingstijden
In principe wordt het ijs elke dag verkocht in Ruurlo tot en met 20.00 uur. Maar als het kouder is dan 15 °C en/of als het pijpenstelen regent is de zaak om 18.00 uur gesloten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant