Pedagoog Myrthe klein Goldewijk bij de alpaca's. Foto: Rob Weeber
Pedagoog Myrthe klein Goldewijk bij de alpaca's. Foto: Rob Weeber

Crowdfunding zorgboerderij Klein Arfman voor tovertafel

Algemeen

RUURLO - In gesprek met pedagoog Myrthe klein Goldewijk wordt al snel duidelijk dat zorgboerderij Klein Arfman in Ruurlo een bijzondere plek is binnen het domein van de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg. De locatie is bedoeld als woon- en dagbestedingsplek voor volwassenen en ouderen met een indicatie en biedt een keur aan activiteiten.

Door Rob Weeber

De Zorgboerderij heeft als slogan 'Kwaliteit laat je zien' en daarvan lijkt niets gelogen. Verder staan respect, waardigheid en autonomie voorop bij de zorg. De dagbesteding is erop gericht mensen optimaal te ondersteunen zodat ze langer in de eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Wie aan de Arfmanssteeg verblijft, moet het gevoel krijgen thuis te wonen.
Er is veel zorg en persoonlijke aandacht voor individuele en groepsbegeleiding, maar het kan volgens Myrthe altijd beter. "Wij proberen onze cliënten en bewoners uit te dagen met activiteiten. Op de dagbestedingszolder hebben we allerlei spelmateriaal tot onze beschikking, van snookertafel tot schietbaan. Daarnaast kan men met de handen werken, lezen of gewoon wat tv kijken. In een andere ruimte is een volledige fitnessruimte ingericht met verschillende type toestellen. Sport en beweging is onderdeel van ons aanbod en wordt door de deelnemers erg gewaardeerd. In de zomermaanden kunnen de cliënten bovendien lekker naar buiten, in de tuin wandelen of plantjes verzorgen. Ook hebben we enkele alpaca's, damhertjes en paarden die gevoerd en verzorgd mogen worden. Zo bieden we een breed aanbod aan activiteiten. Maar we zouden deze graag willen uitbreiden met een tovertafel, een projector die interactieve lichtbeelden op tafel projecteert. Het is voor de doelgroepen een ideaal spelaanbod dat de zintuigen maximaal stimuleert."

De kosten voor een tovertafel bedragen (inclusief een aantal optionele spellen) ongeveer 10.000 euro, een bedrag dat niet zomaar uit eigen middelen op tafel 'getoverd' kan worden. Dus bedacht Haidi Jansen-Oude Luttikhuis, dochter van een van de cliënten, de crowdfundingactie. Alle bewoners staan achter de actie en hopen dat het gewenste bedrag wordt binnengehaald. Ieder gewenst bedrag kan gedoneerd worden. Naast gelddonaties is Zorgboerderij Klein Arfman ook nieuwsgierig naar andere ideeën die het mogelijk kunnen maken om uiteindelijk een tovertafel te kunnen aanschaffen. De actie is pas enkele weken oud en loopt nog enkele maanden door. Mocht het doel onverhoopt niet gehaald worden, dan komt het opgehaalde bedrag toch ten goede aan de zorginstelling.

Voor meer informatie over de crowdfundingactie: http://activecues.com/crowdfunding/klein-arfman.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant