Foto: PR.
Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Schaakdiploma's voor tien leerlingen

Algemeen

RUURLO – Aan tien leerlingen van de groepen zes, zeven en acht van de Kerst Zwartschool zijn vorige week een schaakdiploma uitgereikt. Dirk Banda, Fayènn Post, Max Willemsen, Tess Gotink, Tim Reinders, Youri Bluemers en Mathijs Bleumink behaalden met zeer goed gevolg diploma Stap1 en Floor Bosboom, Steijn van Veenhuizen en Tijmen Effting Stap2.

De Stappen-methode is de officiële schaakmethode van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB). De leerlingen die wekelijks blijk geven van veel enthousiasme hebben hun eerste van de zeven Stappen gezet. Na Stap7 en een glansrijke schaak carrière zouden zij kunnen meedoen aan de kandidatenmatches voor het wereldkampioenschap. Maar zover is het nog lang niet.

Maurits van Uhm, voorzitter en actief lid van schaakvereniging 't Stokpaard, geeft iedere maandagmiddag aan twee groepen een uur schaakles op school. Hij vindt het erg leuk om te doen, maar ook belangrijk:

"Schaken scherpt de geest en activeert de creativiteit", volgens Van Uhm. "De jeugdige schakers krijgen wekelijks huiswerk mee zodat we aan het eind van de les voldoende tijd hebben om een partij te spelen. Want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant