Het toneel was sfeervol ingericht met allerlei antiek en brocante. Foto: Jan Hendriksen
Het toneel was sfeervol ingericht met allerlei antiek en brocante. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Veel gesteggel tussen familieleden tijdens toneelspel Steeds Beter

Algemeen

RUURLO – Aan het spreekwoord 'Met de familie is het goed wandelen maar slecht handelen' was afgelopen weekeinde niets gelogen tijdens de jaarlijkse uitvoeringen van toneelvereniging Steeds Beter uit de Ruurlose buurtschap De Bruil. Met sommige leden van de familie was wandelen zelfs nog niet aan te raden! En dat leverde veel gesteggel tussen de familieleden op.

Door Jan Hendriksen

Het eerste bedrijf van het blijspel 'Aalbers antiek en brocante' geschreven door Evelien Evers onder regie van Jose Lageschaar kwam zaterdagavond nog wat 'trekkerig' op gang. Naar gelang de avond vorderde zorgden in het tweede en derde bedrijf diverse ingrediënten voor de nodige verwikkelingen en hilariteit.

Korte inhoud
Er gebeurt altijd wat in de Antiek- en Brocantewinkel van Alfons en Trudy Aalbers zo bleek al snel. Koopjesjagers, eerlijke en minder eerlijke personen passeren de revue. Mensen die wat te koop aanbieden of zichzelf in de aanbieding doen. Familieleden die 'problemen' komen bespreken en ruzies uitvechten. Met sommige leden van de familie is het dan ook slecht kersen eten. Ze zijn er op uit om zich te verrijken over andermans rug ten koste van alles en iedereen.

Vooral zaterdagmiddag tijdens de voorstelling die speciaal voor ouderen bedoeld was, leefde het publiek enthousiast en betrokken mee met de spelersgroep. "Ik zol ok neet getekend hebben", zo was hoorbaar vanuit de zaal. Doelend op een scène waarbij notaris Teun van der Schot (Henk Klein Bluemink) aan Alfons Aalbers (Wim Weenk) en Wendy Bongers (Rieneke Hogevonder) vroeg voor de nalatenschap van hun vader te tekenen. De spelersgroep van Steeds Beter bestond dit keer naast Wim, Rieneke en Henk verder uit Stien Meutstege (Trudy Aalbers), Anja Schuurman (Bep van der Steen), Evert Wezinkhof (Jozef van der Steen), Wilfried Hendriksen (René Bongers), Els Geurtsen (mevrouw Bennink), Sebastiaan Hulshof (Herbert de Groot) en Emmaly Wezinkhof (Josje Klein Penning). De grime werd verzorgd door eigen leden van Steeds Beter. Naast als regisseur trad Jose Lageschaar ook als souffleur op. Het decor was sfeervol ingericht met allerlei antiek en brocante. Licht en geluid werd prima verzorgd door leden van Toneelvereniging Halle Heide uit Halle. De drie voorstellingen van Steeds Beter hadden echter een betere publieke belangstelling verdiend.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant