De kegelkampioen van Borculo in de A-poule: Edwin Nijhof  en Tosca Kruize. Foto: Femke Kruize
De kegelkampioen van Borculo in de A-poule: Edwin Nijhof en Tosca Kruize. Foto: Femke Kruize

Historisch record gesneuveld bij BKF kegeltoernooi 2018

Algemeen

BORCULO - De Borculose Kegelfederatie (BKF), onder leiding van voorzitter René Raaben, hield afgelopen weken voor de 47e keer haar jaarlijkse toernooi.

Plaats van handeling was hotel-restaurant Berkel Palace, waar maar liefst negen Borculose clubs aantraden om voor de prijzen te strijden. Voor de finaleavond, afgelopen vrijdagavond, hadden zich 24 deelnemers geplaatst, verdeeld over drie dames- en drie herenpoules A, B, en C. Favoriet bij de heren A-poule was Edwin Nijhof. Saillant detail was dat hij de hoogste score uit de 47-jarige geschiedenis van het toernooi kon verbeteren, welke op 670 punten stond. Tot aan de finaleavond had hij 504 punten gegooid. Om het record te verbreken moest hij dus nog 167 punten gooien (van de maximaal 180 te behalen). Hij verbrak het record en scoorde maar liefst 678 punten dit toernooi. Zijn gemiddelde was 8,48 uit 9.

De kegelkampioenen BKF 2018 zijn: Heren A-Klasse: Edwin Nijhof met recordscore van 678 hout. Dames A-Klasse: Tosca Kruize met 625 hout. Heren B-Klasse: Peter Jan Bon met 601 hout. Dames B-Klasse: Marja Havikhorst met 542 hout. Heren C-Klasse: Gerrit Huurneman met 552 hout.

Nieuw voor de competitie van volgend jaar is dat er een tweede locatie bijkomt. In het voormalige Café Het Wakkere Schaap aan de Lochemseweg worden twee kegelbanen in de kelder aangelegd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant