Tijdens de lezing neemt Aly Wagenvoorde de toehoorders mee naar enkele fascinerende streken in China. Foto: PR
Tijdens de lezing neemt Aly Wagenvoorde de toehoorders mee naar enkele fascinerende streken in China. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

'Bergvolkeren in Zuidwest-China' thema van lezing KunstKring Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Azië in het algemeen en China in het bijzonder ontsluiten zich steeds meer voor de westerse toerist. Aly en Cees Wagenvoorde bezoeken Azië al jaren achtereen. Ook China is voor hen steeds vertrouwder geworden. Aly verzorgt regelmatig lezingen over het continent. Op woensdag 4 april komt zij, op uitnodiging van de KunstKring Ruurlo, naar Ruurlo om te vertellen over hun reis naar China. Met name de bergvolkeren in Zuidwest-China staan daarin centraal. De lezing wordt gegeven van 14.00 tot 16.00 uur in de theaterzaal van het Kulturhus, Nieuwe Weg 5.

Aly en haar man verplaatsen zich op hun Chinese reis op de fiets, met een taxi of een auto met privéchauffeur en ook per vliegtuig. De reis voert door schitterende landschappen met kleurrijke bergvolkeren, die hun cultuur nog ongeschonden beleven, en naar de stad van de eeuwige lente, Kunming. Niet ver van deze stad ligt het unieke landschapsgebied Hongtudi, ook wel bekend als het gebied van de rode aarde. Kleine stukjes knalrood gekleurd land liggen hier verspreid op de heuvels en hellingen. Verschillende gewassen worden er verbouwd, zoals koolzaad, aardappelen, gerst en maïs. Eén van de beroemdste wandeltochten voert over de Tiger Leaping Gorge, een overweldigend natuurfenomeen. Vanaf grote hoogte heb je een adembenemend uitzicht op de Yangtze, de 6000 kilometer lange rivier, slingerend tussen kloven en ravijnen. Het Hani-volk bewerkt een van de als mooist beoordeelde rijstterrassen ter wereld, gelegen tegen de grens met Vietnam. Het bijwonen van de lezing kost 10 euro, inclusief koffie/thee, te betalen bij binnenkomst. Voor aanmelden en info wordt men verwezen naar (onderstaande) website.


http://www.kunstkringruurlo.nl/lezingen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant