Infoavond Slimste Weg over N825

Algemeen

GEESTEREN - Over de voortgang van het burgerinitiatief De Slimste Weg vindt dinsdagavond 27 maart een informatieavond plaats in zaal Baan te Geesteren.

Vorig jaar is er gestart met een interactieve avond voor omwonenden van de N825, de Nettelhorsterweg, de verbinding tussen Borculo en Lochem. De doelen van het burgerinitiatief zijn: het veiliger, stiller, schoner, mooier en energie opwekkend maken van de weg. Omdat de N825 in 2020 een grote onderhoudsbeurt krijgt, is het volgens de initiatiefnemers nu het ideale moment om de wensen te bespreken met de beheerder van de weg, de provincie Gelderland.
Drie leden van het burgerinitiatief - Hans Leeflang, Peter Post en Jan Zappeij - zijn daarvoor in februari naar het provinciehuis geweest. Zij hebben daar gesproken met gedeputeerde Conny Bieze en de wethouders Patricia Hoytink van Berkelland en Ingrid de Pagter van Lochem. Deze drie bestuurders staan positief tegenover de plannen en van de kant van de provincie is ambtelijke medewerking toegezegd bij het bestuderen van de verschillende mogelijkheden. De afgelopen weken is daarover twee keer gesproken met ambtelijke specialisten. Daarbij is gebleken dat er inderdaad allerlei mogelijkheden zijn om de weg veiliger, stiller, schoner, mooier en energieopwekkend te maken. Ook is er contact geweest met de stichting Pak An in Hengelo Gelderland. Deze stichting, die opgericht is vanuit de Zwarte Cross, ondersteunt initiatieven die gericht zijn op de beïnvloeding van het leefklimaat in de Achterhoek. Pak An heeft daarvoor coaches beschikbaar voor de ondersteuning van de ideeën.

De initiatiefnemers van de Slimste Weg willen op 27 maart alle geïnteresseerden uit de buurt van Geesteren, Borculo en Lochem bijpraten over de ontwikkelingen rond het burgerinitiatief. Samen met coaches van Pak An wordt er in een aantal werkgroepen gesproken over ideeën en mogelijkheden die binnen de bevolking leven over het verbeteren van de Nettelhorsterweg. Namens Pak An komen daarvoor innovatiespecialist Martin Stor, beeldend kunstenaar Mirjan Koldewij en directeur Johan Godschalk naar zaal Baan. Zij willen met burgers in gesprek over onderwerpen als de gevaarlijke oversteekpunten voor fietsers op de Nettelhorsterweg, het rijgedrag, het oprichten van een energiecoöperatie en het inrichten van een informatiecentrum voor de bevolking, het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Het gaat zowel om maatregelen op korte als lange termijn. Het ongeluk dat eerder deze week is gebeurd bij de kruising met de Broekstraat, maakt volgens de initiatiefgroep duidelijk dat met maatregelen op deze plek niet tot 2020 kan worden gewacht.
Ook scholieren die telkens deze weg over moeten steken, worden van harte uitgenodigd voor de informatieavond, zodat ook zij hun ervaringen en ideeën kunnen delen. Dit laatste geldt ook voor ondernemers die gebruik maken van de weg. Met enkelen van hen heeft al vooroverleg plaatsgevonden over de ideeën binnen het beroepsvervoer.

De informatieavond begint om 19.30 uur, zaal Baan is gelegen aan de Dorpsstraat 6 in Geesteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant