De Berkelschippers staan voor een nieuw vaarseizoen. Foto: Jaime Lebbink
De Berkelschippers staan voor een nieuw vaarseizoen. Foto: Jaime Lebbink

Berkelschippers starten nieuw vaarseizoen

Algemeen

BORCULO - Vorige week is in Borculo de Berkelzomp Jappe weer te water gelaten. Vrijdag 30 maart, op Goede Vrijdag, begint de zomp aan zijn 29ste vaarseizoen.

In de winter is door alle vrijwilligers groot onderhoud gepleegd, Jappe kreeg onder andere een schilderbeurt. De boot is dit jaar uitgerust met een nieuwe, fluisterstille motor. De Berkelschippers zien vol verlangen uit naar het nieuwe seizoen. "We hopen weer veel gasten te kunnen ontvangen in onze Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat 48. En met hen een plezierige tocht over de Berkel te maken," aldus een van de schippers.
Naast de reguliere tocht over de oude en nieuwe Berkel blijven de nieuwe arrangementen van vorig jaar gehandhaafd. Zo was deelname aan de Nacht van de Nacht een groot succes met veel vaargasten. Ook voor de vaarten in combinatie met een wandeling onder begeleiding van een IVN-gids was veel belangstelling. Ook genoten veel mensen van een zonsondergang op de Berkel in de zomer tijdens een Moonlight-tocht.
Het boeken van een een tocht of een arrangement kan via Toeristische Informatie Borculo, telefoon 0545-271966.

Stichting de Berkelzomp vaart naast Borculo ook vanuit Eibergen, Lochem en Almen. De Berkelzompen in Borculo en Eibergen zijn momenteel betrokken bij een educatief schoolproject over de Berkel. Het betreft een project van het Watermuseum in Arnhem en het Waterschap Rijn en IJssel. Basisscholen in de Achterhoek die zich zich hiervoor nog willen aanmelden, kunnen dat doen door een e-mail naar info@watermuseum.nl.


www.stichtingberkelzomp.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant