De voormalige waterzuivering in Borculo. Foto: Rob Stevens
De voormalige waterzuivering in Borculo. Foto: Rob Stevens

Voormalige waterzuivering in Borculo: lelijk en gevaarlijk

Algemeen

BORCULO - Gerard Hillhorst van het CDA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de laatste stand van zaken rond de waterzuivering in Borculo op de hoek van de Graaf Wichmanstraat en de Koppeldijk.

Door Rob Stevens

Het is een gebied met oude industriƫle vergane complexen en er omheen niet onderhouden bosschages. Er zijn de afgelopen jaren al diverse plannen en initiatieven geopperd voor herbestemming van de waterzuivering. De situatie is de laatste tijd echter behoorlijk verslechterd, mede door de storm van januari.

Peter Nieuwenhuis uit Borculo woont vlakbij en trok aan de bel, hij zocht publiciteit op facebook. Peter wijst er op dat de voormalige waterzuivering midden in een woonomgeving ligt. En dat de door het waterschap geplaatste hekken rond vier meter diepe waterbassins niet echt helpen om jeugd van die plek te weren. Jongeren spelen dan ook regelmatig op het terrein. Bovendien heeft het waterschap een deel van de omliggende bosschages gekapt na de storm op 18 januari. De waterzuivering ligt nu meer dan voorheen in het zicht en ontsiert de buurt. Kinderen klauteren over de opgestapelde boomstammen. Nieuwenhuis vindt de situatie gevaarlijk.

Een derde deel van het omliggende bos(je) is gekapt door het waterschap. Terwijl de meeste van die bomen volgens Nieuwenhuis nog gezond waren. Op last van de burgemeester is de kap inmiddels stil gelegd. De gemeentelijke woordvoerder wijst erop dat er nog geen voldragen plannen zijn voor de herinrichting van het gebied. De initiatiefnemer, de Borculose architect Jan Stuyt, is daar nog mee bezig. De vragen van Gerard Hillhorst over de ontsiering van de wijk, de onveiligheid ter plekke en de vermeende illegale houtkap liggen nog onbeantwoord bij het college. Dit verhaal wordt dan ook vervolgd. Zodra de schriftelijke vragen van het CDA zijn beantwoord of zich andere ontwikkelingen voordoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant