Kunstkring B-Art houdt Berkellandse kunstwedstrijd

Algemeen

BERKELLAND - Kunstkring B-Art biedt alle inwoners van Berkelland vanaf 18 jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een kunstwedstrijd, dit keer met het thema 'Over Grenzen'.

Er is gekozen voor een uitdagende titel die van de creatieve Berkellander vraagt om -letterlijk of figuurlijk- over zijn of haar grenzen te gaan. Wat voor grenzen dat zijn of zouden kunnen zijn, wordt in het midden gelaten om de creativiteit daarin niet bij voorbaat aan banden te leggen of te begrenzen. Deelnemers zijn helemaal vrij in de keuze voor de techniek die ze willen toepassen.

Voorwaarden en inschrijving
Toch moet B-Art om praktische redenen wel enkele grenzen stellen voor wat betreft de deelname. Die regels voor deelname zijn te vinden op de website van Kunstkring B-Art onder het tabblad 'Activiteiten'. Inschrijven is nu al mogelijk en kan tot en met 31 mei. Daarna hebben deelnemers nog vier maanden tijd voor het inzenden van het kunstwerk. Digitaal aanmelden is nu al mogelijk via de site en op verschillende plaatsen in Berkelland komen ook gedrukte folders te liggen met daarin de algemene voorwaarden en het aanmeldformulier. Het inschrijfgeld bedraagt vijftien euro, voor leden van Kunstkring B-Art tien euro.
De beoordeling van de inzendingen door de vakjury en de uitslag van de kunstwedstrijd zijn op zaterdag 6 oktober. De eerste, tweede en derde prijs zijn geldprijzen van respectievelijk 300, 200 en 100 euro. Alle ingezonden werken worden vanaf 1 oktober tentoongesteld op een nog nader te bepalen locatie (mede afhankelijk van het aantal deelnemers). Er is ook weer een publieksprijs. Bezoekers van die expositie kunnen op de tentoonstellingslocatie een stem uitbrengen. Art Pixels (Doetinchem), De Beeldhouwwinkel (Zuthpen) en Lijstenmakerij Martin (Neede) hebben daarvoor prijzen beschikbaar gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant