Het kampioensteam van Jongens A Tornax. Foto: PR

Tornax Jongens A1 kampioen in eerste klasse

Algemeen

RUURLO – Jongens A van volleybalvereniging Tornax is zaterdag 17 maart kampioen geworden van de eerste klasse. Door met 4-0 van Alterno jongens A3, de nummer vijf in de competitie, te winnen werd de voorsprong op de nummer twee voldoende groot om al vroeg in de competitie het kampioenschap te kunnen vieren. Met maar twee verloren sets tijdens alle wedstrijden toonden de Ruurlose volleyballers ook zaterdag aan waarom zij de terechte kampioen zijn.

Vanaf de eerste set namen de jongens van Tornax het initiatief in de wedstrijd. Met goede opslagen wisten zij Alterno onder druk te zetten, waardoor er weinig aanvallen terugkwamen. Door de goede passes kon de set-upper alle aanvallers goed vinden. Daar waar vorig jaar nog veel op buiten werd gescoord, zag je nu de groei van het team wat erin resulteerde dat ook de mids en diagonaal goed gevonden werden. Met drie maal 25-15 in de pocket begon Tornax aan de vierde set. In die set kwam Alterno op voorsprong tot 14-20. Tornax liet slordiger spel zien en maakte onnodige fouten. Het keerpunt kwam toen de mid-aanvallers weer gevonden werden en deze achter elkaar de punten maakten. Uiteindelijk wist Tornax de achterstand om te buigen naar een setwinst van 25-22.