Henk Tappel van Bronkhorst High Tech (r) geeft uitleg aan Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt van het CDA. Op de achtergrond kijkt wethouder Marijke van Haaren van de gemeente Berkelland toe. Foto: Kyra Broshuis
Henk Tappel van Bronkhorst High Tech (r) geeft uitleg aan Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt van het CDA. Op de achtergrond kijkt wethouder Marijke van Haaren van de gemeente Berkelland toe. Foto: Kyra Broshuis

CDA kopstukken bij Bronkhorst High Tech

Algemeen

RUURLO- Drie Kamerleden van het CDA zijn vrijdag op tour in de Oost Achterhoek. Samen met collega's uit Berkelland, Winterswijk en Oost Gelre brengen Jaco Geurts, Evert Jan Slootweg en Pieter Omtzigt daarbij ook een bezoek aan Bronkhorst High-Tech in Ruurlo.

Door Kyra Broshuis

Wereldrol maar toch onbekend
De CDA-politici worden ontvangen door directeur Henk Tappel van het Ruurlose bedrijf die de aanwezigen uitleg geeft over de huidige stand van zaken én de toekomst van het bedrijf. "We zijn blij dat jullie, tijdens jullie verkenningstocht door de Achterhoek, ook Bronkhorst High-Tech aandoen. Ons bedrijf speelt een belangrijke rol in de wereld maar is toch bij heel veel mensen nog onbekend." Het gaat goed met het bedrijf, zo legt Tappel uit. "De afgelopen jaren hebben we elk jaar een groei van zo'n 10% doorgemaakt. In totaal werken er 500 mensen wereldwijd bij Bronkhorst waarvan 400 hier in Ruurlo. We hebben dochterkantoren in 10 landen en in zo'n 30 landen zitten distributeurs van onze producten. In totaal verkopen we in ruim 90 landen de producten die hier in de gemeente Berkelland gemaakt worden. We behoren tot de top drie van de wereld."

Goed in doseren
Bronkhorst ontwikkelt en fabriceert thermische en Coriolis instrumenten voor het meten en regelen van gas- en vloeistofdoorstroming. Deze instrumenten worden vooral toegepast in laboratoria, machinebouw en industrie. Bronkhorst is continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van producten waar de markt om vraagt. "Alles draait om het nauwkeurig doseren en daar zijn wij heel erg goed in."

Briljante mensen
De aanwezigen stellen verschillende vragen en dan vooral over het personeelsbestand. Er wordt gesuggereerd dat het lastig zal zijn om goed personeel te vinden. "Dat valt bij ons gelukkig nog mee", zegt Tappel. "Maar dat is wel te danken aan bedrijven als Nedap in Groenlo en Philips Lighting in Winterswijk waar mensen uit moesten. Een deel daarvan is hier weer aan het slag gekomen. We hebben een paar briljante mensen in dienst die vooral worden ingezet voor innovatie. Verder werkt het gros van de mensen hier op lts/mts niveau en die komen vooral hier uit de omgeving."
Vertrekken is geen optie
Bronkhorst staat op het punt van uitbreiding. "We zijn hier gestart en we hebben al vaak bijgebouwd en dat is nu ook weer nodig. Gelukkig hebben we hier nog de ruimte om verder uit te breiden. De optie om Ruurlo te verlaten is er wat ons betreft nooit geweest." En dat is goed nieuws voor de gemeente Berkelland, zo bevestigt wethouder Marijke van Haaren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant