Naomi wint goud, Jonna pakt brons. Foto: PR

Goud voor Naomi Loffeld op NK

Algemeen

RUURLO - Zaterdag 10 maart vond in sportcentrum T-kwadraat in Tilburg het Nederlands kampioenschappen judo onder de 18 jaar plaats. Nippon Judo Achterhoek had zich tijdens de district kampioenschappen in Markelo met vier judoka's geplaatst voor het NK.

In de ochtend kwamen Naomi Loffeld (Ruurlo), Fabiënne Enklaar (Lochem) en Kira Essink (Barchem) op de mat. Fabiënne Enklaar en Kira Essink hebben twee partijen goed gejudood maar helaas niet gewonnen. Een mooie ervaring voor beide dames.
Naomi Loffeld uitkomend in de klasse tot 70 kilogram kwam na vier winstpartijen in de finale tegen van Heemst uit Zuid Holland te staan. De finale werd snel beslist in het voordeel van Loffeld en hiermee heeft ze het goud gewonnen. De Ruurlose judoka mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen.
Jonna Groot Zevert (Groenlo) moest 's middag judoën in de klasse tot 40 kilogram. Door een verliespartij in de halve finale was brons het hoogst haalbare. In de finale om brons stond ze tegen Sukandar uit Noord Holland. Met twee scores op het bord voor Groot Zevert won ze de partij en behaalde hiermee de bronzen medaille.
De judoka's werden deze dag bijgestaan en aangemoedigd door de coaches Ricardo Chirco en Antoinette Hennink. Voor Nippon Judo Achterhoek is dit de eerste keer dat het gelukt is om een podiumplek te behalen op het NK-18. Een geweldige prestatie van de judoka's maar zeker ook voor de judoschool die nog maar twee jaar bestaat. Juf Antoinette Hennink won in 2016 zelf de allereerste gouden medaille op het NK.
Volgende week zaterdag vinden de district kampioenschappen tot 15 jaar plaats in Markelo en hebben de judoka's in deze leeftijdscategorie de kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen.