RGV Ruurlo Acrogym draait goed mee op het C/D-niveau!

Algemeen

Ruurlo – In het weekend van 17 februari stond in Genemuiden de derde plaatsingswedstrijd C/D-Niveau op het programma en afgelopen zaterdag, 3 maart, was de vierde en laatste plaatsingswedstrijd in Vriezenveen op dit niveau. Tijdens deze wedstrijden deden er in totaal vijf teams van RGV Ruurlo mee en allen hadden ze nog een kans op een doorstroming naar het ONK (Oost Nederlandse Kampioenschappen) op 7 april in Hellendoorn.

Aan de derde plaatsingswedstrijd deden drie teams van RGV Ruurlo mee. Als Damesgroep C-Junioren stonden Lauren Stegeman, Floor Hesselink & Tara Buitenhuis en Ji-Lin Veerman, Frederique Scholten en Marit Olthof op de wedstrijdvloer en als Damesgroep C-Senior was het tijdens deze wedstrijd de beurt aan Julia Wolters, Yoni Wolters en Nine Kok.
Lauren, Floor en Tara mochten als eerste van RGV Ruurlo de wedstrijdvloer betreden met hun tempo-oefening en wat waren de dames zenuwachtig. De vorige wedstrijd ging het niet zo goed en ze waren er op gebrand om toch dat plaatsje op het ONK te bemachtigen. Door de zenuwen was de oefening artistiek iets minder beoordeeld dan de vorige wedstrijd, maar technisch zag het er prima uit en met een goed gevoel begonnen ze daarna aan hun balans oefening. Deze verliep gelukkig er goed en de dames lieten zien dat ze zeker wel thuis horen op het ONK en met een mooie vijfde plaats hebben Lauren, Floor en Tara zich verzekerd van een ticket.

Het volgende team bestond uit Ji-Lin, Frederique en Marit. Dit team traint pas sinds december op dit niveau mee, dus de druk voor deze meiden was ietsjes minder hoog. Het belangrijkste was om de oefeningen door te komen zonder grote fouten en dan zien we wel of het genoeg was voor een plekje op het ONK. De meiden hadden goed gewerkt aan hun artistieke cijfers en dat was tijdens de uitslag te zien. Bij de tempo-oefening straalde het plezier er vanaf en de elementen werden ook erg mooi hoog gegooid. En bij de balans oefening was het precies hetzelfde, en uiteindelijk was dit alles genoeg voor een mooie zevende plaats. Ji-Lin, Frederique en Marit hebben niet direct een ticket voor het ONK op zak, maar staan eerste reserve. Indien er een team uitvalt in deze categorie mogen de dames alsnog mee doen.
Het laatste team op deze derde plaatsingswedstrijd bestond uit Julia, Yoni en Nine. Ook hier was het spannend of de dames zich zouden plaatsen voor het ONK. Als eerste mochten ze hun tempo-oefening laten zien. Deze ging erg goed, veel hoge salto's lieten de dames zien. Met een mooie score begonnen ze aan hun balans oefening, helaas heeft de jury hier twee tijdsfouten in kunnen ontdekken. Maar alsnog is hier een mooie score genoteerd. Alles bij elkaar was dit genoeg voor een mooie negende plaats in een sterk deelnemersveld en uiteindelijk bleek het ook genoeg voor een ticket naar het ONK op 7 april.
Afgelopen zaterdag stond de vierde plaatsingswedstrijd op de planning. De laatste twee teams van RGV Ruurlo kwamen op de wedstrijdvloer. Als damesgroep C-Senior stonden hier Jinte Augusteijn, Esmée Wolters en Kyre Ruesink en als damesgroep D-senior Carly Stegeman, Fleur van de Kerkhof en Mirte Kreunen. Ook voor deze dames was het deze wedstrijd alles of niets of ze zich zouden plaatsen voor het ONK.

Als eerste was het de beurt aan Jinte, Esmée & Kyra en ook deze dames begonnen als eerste aan hun tempo-oefening. De basket salto, die in het begin nog wel een beetje eng was, werd echt huizen hoog gegooid en alle andere elementen verliepen ook goed. Helaas was er een val met een individuele salto en werd plaatsing voor het ONK steeds moeilijker. Als tweede en laatste oefening stond hun balansoefening op het programma en het doel was vooral nog om te genieten en een mooie score te laten noteren. Gelukkig is dat gelukt. De dames straalden tijdens hun laatste oefening samen en lieten toch nog zien dat ze wel op dit niveau thuis horen, maar vooral veel pech hebben gehad tijdens hun oefeningen. Helaas door de score van de tempo-oefening maken ze geen kans meer op doorstroming naar het ONK.

Als allerlaatste team van RGV Ruurlo stonden Carly, Fleur en Mirte op de vloer. Voor hen was het ook spannend wat ook van deze oefening hing de plaatsing af en ze gingen zelfs een nieuw element uitvoeren. Er was nog even wat spanning of de individuele overslag ging lukken, maar toen die gelukt was kon de Basket salto ook niet meer fout gaan. De dames hebben toch maar mooi een salto laten zien op deze wedstrijd, maar helaas was de concurrentie erg sterk. Carly, Fleur & Mirte hebben zich niet rechtstreeks kunnen plaatsen voor het ONK, maar staan derde reserve.

Op 17 maart en 7 april staan er twee Oost Nederlandse Kampioenschappen op het programma en RGV Ruurlo heeft zich voor deze wedstrijden geplaatst met zeven teams. Tijdens deze ONK's staat plaatsing voor de landelijke halve finales op het programma welke uiteindelijk eventueel toegang geven op deelname aan het NK.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant