Afbeelding
Foto: Nick Oostendorp

Tien stellingen voor mijn gemeente Berkelland

Algemeen

RUURLO – De gemeente Berkelland doet al veel. Maar wat zijn de plannen voor morgen? Tien stellingen voor mijn gemeente Berkelland Toekomst Gericht Groen Berkelland:

1. Mijn gemeente wil energie neutraal worden: stimuleert zonnepanelen en andere vormen van schone energie. Bedrijfsdaken worden Zonnedaken. Straatverlichting vervangen in ledverlichting. Leds do it now!

2. Mijn gemeente zorgt voor een klimaat neutraal klimaat: CO2 reductie door bomen planten en onderhouden in plaats van kappen. "Bomen zijn onze longen"

3. Mijn gemeente wil een groen en schoon imago uitdragen: Straten stimuleren om schoon en groen te zijn. Meer variatie van groenstroken met bomen en struiken. Meer plantsoenen met bloemen voor vlinders en insecten. 'Berkelland schoon', niet alleen actie in maart maar het hele jaar. Ondersteunende Straatprijs instellen.

4. Mijn gemeente wil veilige straten in de bebouwde kom: Geen vrachtverkeer in de bebouwde kom. Ruimte rust voor de bewoners en bezoekers. Voor laden en lossen maken ze gebruik van elektrische pick-ups. Alle producten worden aangeleverd vanaf nieuw distributie centrum.

5. Mijn gemeente krijgt het Berkelland gezicht, toerisme wordt speerpunt: verdere ontwikkeling van het groene imago. Oog voor de Berkel en de mooie bossen. Mooie wandelpaden, oude kerkenpaden herstellen, Berkeland cultuurroute, Berkellands aangezicht promoten: bijvoorbeeld Kroezeboom, Steltkampveld, met verwijsborden op attenderen.
Middenstand stimuleren en steunen : Happen en stappen. Lets'do More.

6. Mijn gemeente is voorbereid op de toekomst. De krimp, vergrijzing: goede ouderenvoorziening, voldoende geschikte (gelijkvloers) woningen voor ouderen, begaanbare trottoirs zonder te veel obstakels. Langer vitaal door het stimuleren van om meer buiten te bewegen. Groene Beweegroutes creëren (rollator geschikt).

7. Mijn gemeente stimuleert de middenstand en inwoners met ideeën te komen om de lege panden zinvol te functie te geven of te vullen.

8. Mijn gemeente is voorloper als het gaat om sociale voorzieningen. De burger staat op nummer een.

9. Mijn gemeente daagt de bewoners uit actief medeverantwoordelijkheid te dragen voor het welzijn en de leefbaarheid van haar gemeente en bewoners (Burgers meedenkend collectief).

10. Mijn gemeente zorgt voor vermindering van geluidsoverlast in de woonwijken. Minder vrachtwagens, geluidsarm asfalt, snelheid maximaal dertig kilometer.

In mijn gemeente werken we niet tegen maar met elkaar.
Worden we de 1e Groene Gemeente van Nederland?

BB= Betrokken Burger

Margriet te Morsche
Ruurlo

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant