Een Peruaans kind met een nieuwe trui (r) en zijn broertje (l) met een oude. Foto: PR
Een Peruaans kind met een nieuwe trui (r) en zijn broertje (l) met een oude. Foto: PR

Soroptimisten uit Zutphen en Rotary Barchem halen 16.160 euro op voor Peruaanse stichting

Algemeen

ZUTPHEN/BARCHEM - De bijzondere samenwerking tussen de Soroptimisten uit Zutphen en de Rotary Barchem, tijdens de Wine Dine Shine in Museum MORE in Ruurlo, leverde een bedrag van 16.160 euro op. Een bedrag waar de stichting Kuychi in Peru, opgericht door de Nederlandse Helena van Engelen, bijzonder blij mee is.

Een team van ruim zestig personen van beide clubs was betrokken bij de voorbereidingen van het 'Wine Dine Shine' evenement. Een geanimeerde veiling van kunstvoorwerpen en bijzondere diensten, zoals een dag onkruid wieden in de tuin of een avond schrijven en dineren, bracht een recordopbrengst van 16.160 euro op. Aangevuld met de opbrengst van diverse andere acties en evenementen van de Soroptimisten in de laatste drie jaar, zorgt dit voor een totaalbedrag van 30.000 euro. Met dit geld zijn voor de kinderen in Peru onder meer nieuwe schooluniformen aangeschaft en wordt de oprichting van kleuterklassen ondersteund.

In maart 2018 gaat een delegatie van beide organisaties naar Peru. Het beeldmateriaal van deze reis zal in mei te zien zijn tijdens een lezing van Helena van Engelen over levensinspiratie en haar werkzaamheden in Peru. Binnenkort volgt nadere informatie over deze lezing en de locatie.

Soroptimisten en Rotary
Wereldwijd zetten Soroptimisten zich in voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes. Zij doen dit door initiatieven te steunen die onder meer zorgen voor (beter) onderwijs en toegang tot gezondheidszorg voor vrouwen en kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is.
De Rotary zet zich als oudste serviceclub ter wereld met meer dan 1,2 miljoen leden in 200 landen, in voor de dienstvaardigheid naar de medemens. Het gaat hierbij om internationaal begrip en vrede door een wereldomvattende kameraadschap van mensen, werkzaam in bedrijf en beroep.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant