Ook vorig jaar werd er een grote berg afval ingezameld. Foto: PR
Ook vorig jaar werd er een grote berg afval ingezameld. Foto: PR

Afval 'oogsten' in de Opschoonweek

Algemeen

RUURLO - Op de foto is slechts een kleine verzameling zwerfafval te zien. Dat is de 'oogst' van nog geen 500 meter berm over een periode van een week of 6.

Wie gooien er zo veelafval gewoon weg? Het is gemakkelijk wijzen naar scholieren. Vragen ouders het aan hun kinderen of ze zich 'schuldig' maken aan deze vervuiling? Ook volwassenen maken hun straatje vuil.Er liggen ook lege sigarettendoosjes, sigarettenpeuken enzovoorts.
Gelukkig zijn er mensen die vinden dat het geen gezicht is. Die willen hun handen uit de mouwen steken om de rommel op te ruimen. Dat kan in de week van 5 tot 10 maart. Vorige week was de eerste aankondiging in het gemeentelijk BerkelBericht.
De basisscholen in Ruurlo (en waarschijnlijk ook uit Beltrum) zijn als eerste actief. Leerlingen gaan aan de slag in de omgeving van hun eigen school. Op zaterdag vanaf half 10 kunnen vrijwilligers zich melden in de tent op het Kerkplein in Ruurlo. Daar zijn handschoenen, hesjes, vuilniszakken en grijpers. Een route zorgt ervoor dat ieder zijn/haar plek weet en vrijwilligers elkaar niet voor de voeten lopen. Na afloop is er, dankzij sponsoren, voor ieder iets te eten en te drinken in de tent.
In het buitengebied zijn de Wildbeheer eenheden (WBE) actief. Let op het volgende BerkelBericht.
Iedereen die mee wil helpen, kan zich melden bij Harry Bosch; o573-454224, e-mail harwilbosch@hetnet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant