Hein Migchelbrink samen met Efkes Anders. Foto: PR.
Hein Migchelbrink samen met Efkes Anders. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Hein Migchelbrink te gast bij Efkes Anders

Algemeen

BARCHEM/RUURLO – Alweer voor het achtste jaar op rij organiseerde Gezelligheidskoor Efkes Anders uit Ruurlo-Barchem een gezellige muzikale middag bij Camping & Horeca De Heksenlaak in Barchem.

In een volle zaal beet Efkes Anders het spits af met een keus uit hun uitgebreide repertoire van Engelse, Duitse, Franse en liedjes in het Achterhoeks dialect, 'Bad Moon Rising' ,'Apres Tois'en een medley van arrangeur Harry Bannink uit de serie 'Ja zuster nee zuster'. Het koorlid Wilma Klein Willink, die ook solo als country zangeres optreedt, zong samen met het koor 'Baby Blue'. Daarna zong Hein Migchelbrink een greep uit z'n uitgebreide ouvre. Hein Migchelbrink opende met het nummer 'Annet' gevolgd door 'De bek vol vlaai'en covers van bekende collega zangers en groepen zoals 'Nergens goed voor' van De Dijk en 'Only a fool' van Bobby Prins. Het blokje werd afgesloten met 'De vrolijke koster'. Met het bekende 'De haan is dood' oogstte Hein veel bijval van het publiek. Na de pauze bracht de legendarische Ruurlose zanger, bekend als zanger van De Spitfires, een achttal gevarieerde nummers uit de jaren zestig die soms doorspekt waren met een ondeugende teksten. Met een slotnummer 'May Way' van Frank Sinatra en een samenzang van het eigen nummer 'A 'j denkt an oe leaven' sloot Hein Migchelbrink zijn bijdrage aan deze middag af. Gezien het feit dat Hein herstellende is van een zware operatie en nog niet geheel topfit was, mag dit optreden een hele prestatie worden genoemd waarvoor het organiserende koor en het aanwezige publiek grote bewondering had.
De middag werd afgesloten door Efkes Anders met een gevarieerd programma waaronder 'Avond' van Boudewijn de Groot, 'Het leven danst Sirtaki' van Club 3, 'Sneeuwwals','Alle sterren zwijgen' en 'Mooi Gelders land'. Het koor werd beloond met een groot applaus en zong als toegift 'Good Goan. De bezoekers, veelal met een in de loterij gewonnen, prijs onder de arm, keerden naar verluidt tevreden huiswaarts.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant