Zondag kwam er aan het riante verblijf van de forellen een einde doordat 26 vissers de forellen uit het zwembassin 'takelden'. Foto: PR.
Zondag kwam er aan het riante verblijf van de forellen een einde doordat 26 vissers de forellen uit het zwembassin 'takelden'. Foto: PR.

Forellen in Meene hebben klus geklaard

Algemeen

RUURLO – De ruim vijftig forellen die de afgelopen weken rond zwommen in het diepe bassin van zwembad de Meene hebben hun klus geklaard. Zondag kwam er aan hun riante verblijf een einde doordat 26 vissers, onder toeziend oog van de Ruurlose hengelsportvereniging De Reurlse hun hengel mochten uitwerpen met als doel het leegvissen van het bad.

De forellen zorgden ervoor dat het water in beweging bleef zodat het schoonmaakwerk dat over enkele weken gaat beginnen een stuk gemakkelijker gaat. De grootste forel, met een lengte van 43 centimeter werd gevangen door de negenjarige Jelle van den Pangaart uit Ruurlo. Hij mocht uit handen van bestuurslid Bas Bernauer de 'gouden hengel' in ontvangst nemen. Het forellen evenement was traditioneel de eerste activiteit van een nieuw 45ste zwemseizoen dat op 21 april 'echt' van start gaat. Als de weergoden na een aantal weigeringen op rij deze keer wel meewerken op de openingsdag staat er een feestelijk programma te wachten. Hoewel het nog even duurt voordat het nieuwe zwemseizoen zal beginnen wordt er momenteel al flink hard gewerkt op het zwembad- en recreatie terrein. De groenploeg, een fanatieke groep handige vrijwilligers, die overigens nog wel wat versterking kan gebruiken heeft het park flink onderhanden genomen en is bovendien begonnen met de realisatie van de eerste fase van een nieuw peuter-doe-bad.

Lifeguards gezocht
Nieuw in het komende zwemseizoen is de introductie van lifeguards rondom het bad. Dit zijn toezichthouders die vrijwillig een ondersteunende rol naast het zwembadpersoneel zullen hebben. Een (kleine) cursus, uiteraard op kosten van Stichting Zwembad Ruurlo (SZR) is daarvoor wel noodzakelijk. Inmiddels is er al een groep lifeguards geformeerd maar de bedoeling is dat deze groep nog wat groter wordt. Wie geïnteresseerd is kan mailen: janneke.gankema@zwembad-demeene.nl

Abonnement verlengen
Abonnementhouders die hun abonnement (pasje) willen verlengen hoeven niet te wachten tot de voorverkoopavonden op 10 en 12 april maar kunnen dit nu al doen via de website www.zwembad-demeene.nl. De komende weken zal het zwembad en het terrein klaargemaakt worden voor het nieuwe seizoen dat met een feestelijk programma zal beginnen op zaterdag 21 april om 13.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant