Tentoonstelling de Democratiefabriek bij Kerkmeijer

Algemeen

BORCULO - Van 5 tot en met 9 februari staat - op uitnodiging van de gemeenteraad - de tentoonstelling de Democratiefabriek opgesteld bij Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 in Borculo. Het is een interactieve, mobiele tentoonstelling waarin jongeren vanaf 10 jaar democratie kunnen onderzoeken en oefenen met machines, apparaten en gereedschappen. Leerlingen van de groepen 7/8 van 15 basisscholen in Berkelland hebben zich opgegeven om de tentoonstelling te bezoeken. Op 5 februari om 13.00 uur zal Joost van Oostrum de opening verrichten.

In de fabriek gaat het over democratie en wat er zou kunnen gebeuren als er geen democratie zou zijn zoals in de Tweede Wereldoorlog. Maar gaandeweg komen de bezoekers er achter dat de tentoonstelling eigenlijk over hen zelf gaat, over eigen normen, houding en gedrag. En natuurlijk over maatschappelijke standpunten. Alles is gericht op actief burgerschap.

De Democratiefabriek is ontwikkeld door St. Vredeseducatie en in samenwerking geïnitieerd door Huis van de Jeugd, dat bestaat uit Scouting Gelderland, Lava, bureau voor jeugdwerk, opvoeding en onderwijs en In-Spe organisatie voor jongeren, dialoog en politiek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant