Voorzitter René Swienink (l) van de STAR en voorzitter Sven Bonsel van de ROV met de nieuwe 'Mooi in Ruurlo cadeaubonnen'. Foto: Jan Hendriksen,
Voorzitter René Swienink (l) van de STAR en voorzitter Sven Bonsel van de ROV met de nieuwe 'Mooi in Ruurlo cadeaubonnen'. Foto: Jan Hendriksen, Foto: Jan Hendriksen

STAR presenteert nieuwe 'Mooi in Ruurlo' cadeaubon

Algemeen

RUURLO - Op initiatief van Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) werd vorige week donderdagavond in de Ruurlose VVV winkel een geheel nieuwe 'Mooi in Ruurlo cadeaubon' gepresenteerd. Deze cadeaubon kwam tot stand in samenwerking met ondernemers uit Ruurlo. Deze 'Mooi in Ruurlo cadeaubon' moet een stimulans aan het publiek geven om bij Ruurlose ondernemers onder het motto 'Van, door en voor Ruurloërs' het tegoed te besteden.

Door Jan Hendriksen

"Nog voordat de landelijke VVV eind vorig jaar de nieuwe VVV cadeaukaart presenteerde, en die sinds de introductie ter discussie staat, hadden wij al het initiatief genomen voor deze nieuwe cadeaubon in het belang van de VVV Ruurlo en de plaatselijke ondernemers te presenteren", zo verklaarde voorzitter René Swienink van de STAR tijdens de bijeenkomst donderdag. De nieuwe 'Mooi in Ruurlo cadeaubon' is te vergelijken met de voormalige succesvolle en bekende ROV (Ruurlose Ondernemers Vereniging) bon. René Swienink: "Het voordeel van de nieuwe 'Mooi in Ruurlo cadeaubon' is dat de provisie van de kosten van deze bon voor de ondernemers veel lager zijn dan de recent nieuw geïntroduceerde landelijke VVV cadeaukaart nieuwe stijl, die ook al tot veel discussie leidde." Met de nieuwe plastic VVV-cadeaukaart kan men namelijk in meerdere winkels en instellingen niet terecht. "Veel winkeliers hebben grotendeels de software van de kassa's (nog) niet aangepast of geen nieuwe scanner en dan kan er niet met de VVV cadeaukaart worden afgerekend", aldus Swienink.

Ook willen sommige winkeliers niet meer meedoen met de nieuwe VVV Cadeaukaart omdat men tien procent provisie moet afdragen. De transactiekosten van de nieuwe 'Mooi in Ruurlo cadeaubon' bedraagt maar vijftig eurocent per bon. 'De 'Mooi in Ruurlo cadeaubon' kan bij alle ondernemers in Ruurlo worden besteed De bon is exclusief te koop bij het Ruurlose VVV kantoor in waarden van 10, 15, 20 en 25 euro en is geldig tot drie jaar na de uitgiftedatum.

'Wij gevoel'
De nieuwe voorzitter Sven Bonsel van de Ruurlose Ondernemers Vereniging is content met de nieuwe 'Mooi in Ruurlo cadeaubon'. "Het initiatief van de STAR hebben we omarmt en gezamenlijk tot uitvoering gebracht. Het is na het 'Mooi in Ruurlo' informatieboekje, de website en de 'Mooi in Ruurlo Express (vervoeren van museumbezoekers van en naar het centrum) het vierde 'project' van 'Mooi in Ruurlo' dat tot stand is gekomen na de opening van Kasteel Huize Ruurlo als museum MORE. Sven Bonsel: "Deze nieuwe cadeaubon is zeer laagdrempelig en versterkt het onderlinge 'wij' gevoel in Ruurlo: 'Het hart van de Achterhoek'. We hopen mede door de medewerking van alle ondernemers dat de nieuwe cadeaubon een succes wordt voor inwoners, bezoekers en ondernemend Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant