Lauren Stegeman eerste. Foto: PR RGV
Lauren Stegeman eerste. Foto: PR RGV

Lauren Stegeman eerste tijdens plaatsingswedstrijd derde divisie

Algemeen

RUURLO - Het was een druk weekend voor de leden van RGV Ruurlo. Voor de Acrogymnastens stond er een C/D-niveau plaatsingswedstrijden op het programma in Kampen (27 januari). Voor de turnsters in de derde divisie stond de laatste plaatsingswedstrijd op 27 januari in Winterswijk op het programma.

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan twee teams van RGV Ruurlo. Als damesgroep C-Senior stonden hier Jinte Augusteijn, Esmée Wolters & Kyra Ruesink op de wedstrijdvloer. De dames begonnen met hun balans oefening en die ging als een speer, tot het laatste element. Kyra viel bijna, ze kon zich nog net vast houden en was het geen echte val. De jury was streng en keurde het element af. De dames lieten daarna wel nog een mooie tempo oefening zien, alleen ook hier was de jury weer streng. Jinte, Esmée & Kyra eindigden op de laatste plaats. Het laatste team van RGV Ruurlo bestond uit Carly Stegeman, Fleur van de Kerkhof & Mirte Kreunen. De dames kwamen uit in de categorie Damesgroep D-Senior en lieten erg mooie elementen zien. Ook hier ging één element niet goed en werd door de jury afgekeurd. Hierdoor liepen ze enkele eisen mis en de meiden kwamen uiteindelijk op een plaats uit onderaan de uitslagenlijst. Op 17 februari en 3 maart mogen deze meiden weer op de wedstrijdvloer staan. De beste wedstrijd telt dus het is voor alle teams nog mogelijk om door te gaan, echter zullen ze de komende trainingen wel aan de bak moeten om dit voor elkaar te boksen.

Zaterdag 27 januari was in de turnhal van Winterswijk de laatste plaatsingswedstrijd voor de turnsters van de derde divisie. Aan het eind van de wedstrijd kregen ze te horen of ze zich hadden geplaatst voor de Districtsfinale die plaats gaat vinden op 10 februari in Doetinchem. In eerste wedstrijd waren de instappers N3, Noya Boomkamp en Frederike Klein Bluemink, aan de beurt. Frederike draaide een strakke wedstrijd en eindigde net naast het podium op een vierde plaats. Noya maakte helaas een foutje op sprong en had een val van balk, wat haar punten kostte. Zij eindigde op een elfde plaats. Beide meiden hadden de eerste twee plaatsingswedstrijden zo goed geturnd dat zich beide direct hebben weten te plaatsen voor de volgende ronde. In de tweede wedstrijd waren Marit Olthof en Joelle Lusink die voor RGV deelnamen. Beide turnde pupillen 2 N3 een goede stabiele wedstrijd. Helaas kwamen beide dames punten tekort om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

De junioren Lauren Stegeman en Floor Hesselink kwamen aan het eind van de dag ook nog in actie. Floor wist een nette wedstrijd turnen en eindigde op een vijftiende plaats. Lauren die beide plaatsingswedstrijden derde en vierde was geworden wist deze laatste plaatsingswedstrijd nog beter te turnen en mocht in haar categorie de gouden medaille mee naar huis nemen. Ook Lauren en Floor hebben zich weten te plaatsen voor de volgende ronde. De meiden die door zijn hebben nog even de tijd om hard te trainen want de volgende ronde, de Districtsfinale vindt plaats op 10 februari in Doetinchem. Hier kunnen zij een plekje bemachtigen voor de landelijke wedstrijden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant