Van links naar rechts: Harrie Mengerink, Ellen Kok en Jeroen Weernink. Foto: PR
Van links naar rechts: Harrie Mengerink, Ellen Kok en Jeroen Weernink. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

Vier jubilarissen bij Scouting Ruurlo

Algemeen

RUURLO – De Van Heeckeren van Kellgroep Scouting Ruurlo hield zaterdag 27 januari haar nieuwjaarsbijeenkomst. En niet zo maar een nieuwjaarsbijeenkomst. Er werden die middag maar liefst drie jubilarissen in het zonnetje gezet. De vierde was helaas door privé omstandigheden verhinderd. De gehuldigde jubilarissen zijn Jeroen Weernink, Ellen Kok (beiden 25 jaar) en Harrie Mengerink (40 jaar). De vierde jubilaris is Tamara Rouwenhorst (12,5 jaar). Zij wordt op een later moment in het zonnetje gezet.

Tijdens de bijeenkomst werden de jubilarissen toegesproken door de voorzitter Pieter Corée van Scouting Ruurlo. Hij had voor ieder een persoonlijke noot. Jeroen Weernink is van diverse speltakken lid geweest en is nu al jaren lid van de Stam, de speltak voor achttien jaar en ouder. Zij komen één keer per maand op zaterdagavond bijeen voor een activiteit. Naast stamleden zoals Jeroen, is ook bijna de volledige leiding van de Van Heeckeren van Kellgroep lid van de Stam. Daarmee is het tegelijkertijd een soort vriendenclub.

Ellen Kok is lid van de Welpenleiding, daarnaast is ze voorzitter van de Stam en neemt ze op dit moment ook nog tijdelijk, naast Remco Lenselink, de begeleiding van de Explorers waar. Dit feit, dat ze altijd voor de scoutinggroep klaar staat, ontlokte Corée de opmerking: "Zeg je Scouting Ruurlo, zeg je Ellen Kok". Welpen zijn jongens en meisjes tussen de zeven en de elf jaar, Explorers zijn jongeren van vijftien tot achttien jaar. Twee hele verschillende leeftijdsgroepen dus, die elk een andere manier van (bege)leiden vragen. En dat blijkt Ellen goed klaar te spelen.
En last but not least, de man met veertig jaar trouwe dienst bij de Van Heeckeren van Kellgroep, Harrie Mengerink. Harrie werd rond zijn zestiende lid van de groep en is er sindsdien niet meer weg te slaan. Hij is een trouwe ondersteunende factor bij de speltak Scouts, jongeren in de leeftijd van elf tot vijftien jaar, en heeft in de loop der jaren al heel wat medeleiding zien komen en gaan. Dat is voor Harrie echter geen punt. Vriendelijk als hij is, zet hij zich steeds opnieuw samen met hen in voor een leuke opkomst en leuke kampen voor de Scouts. Het laat zich raden dat de Van Heeckeren van Kell Groep, inmiddels onderweg naar haar vijfiende lustrum, blij is met dergelijke mensen.

Uitdaging
Scouting Ruurlo kan nog steeds leden gebruiken. Kan men wel tegen een stootje? En spreken uitdagende outdoor-activiteiten aan? Kom dan eens bij Scouting Ruurlo kijken! Men kan Scouting Ruurlo vinden aan de Gotinkveldweg 3, in het buitengebied van Ruurlo. Men mag drie keer gratis komen kijken. Of heeft men interesse in een rol binnen de leiding of het bestuur? In beide gevallen is informatie te vinden op www.scoutingruurlo.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/scoutingruurlo. Daar staan ook de contactgegevens.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant