Joop Huisman aan het werk. Foto: PR KunstKring
Joop Huisman aan het werk. Foto: PR KunstKring

Joop Huisman exposeert bij KunstKring Ruurlo

Algemeen

RUURLO - De KunstKring Ruurlo is op veel terreinen van kunst en cultuur actief en probeert daarbij zoveel mogelijk mensen te betrekken. KunstKring biedt onder andere plaatselijke of regionale kunstenaars een podium om hun werk ten toon te stellen. Een kunstenaar die dit keer in de gelegenheid wordt gesteld is Joop Huisman. Hij exposeert zijn schilderijen van 26 januari tot en met 22 maart in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5 in Ruurlo op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Joop Huisman schildert realistisch, bij voorkeur met olieverf. Onderwerpen voor zijn schilderijen vindt hij overal. Lange tijd was hij vooral geĆÆnspireerd door natuur, mens en dier. Sinds twee jaar vindt hij vooral inspiratie in stillevens. Oude voorwerpen die door de mens gebruikt zijn in combinatie met vruchten en andere eetbare producten boeien hem hierbij. De eerste stap bij het schilderen van stillevens is erg belangrijk voor het slagen ervan. Dat betekent dat hij eerst zelf een compositie maakt van de voorwerpen, waarbij vooral de effecten van licht en donker bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat.
Joop Huisman is in 1938 geboren in Garderen op de Veluwe, woonde lange tijd in Renkum en sinds 2001 in Ruurlo. Hij is altijd geĆÆnteresseerd geweest in de schilderkunst. In de Renkumse periode is hij autodidactisch begonnen met schilderen, maar kon zich door zijn drukke baan niet echt verdiepen in de schildertechnieken. In Ruurlo is hij begonnen lessen te nemen bij professionele kunstschilders. Wat begon als hobby is uitgegroeid tot een passie. Hij schildert nu bijna dagelijks. Momenteel neemt hij les bij Erik Zwaga in Brummen, een bekende schilder van stillevens.
Werk van Joop is beschreven in de TNO-uitgave 'De vrucht van verbeelding'. Ook in diverse kranten, waaronder kreeg zijn werk aandacht. Zijn schilderijen werden geƫxposeerd in binnen- en buitenland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant