Schrijvers bij Woodbrook. Foto: PR
Schrijvers bij Woodbrook. Foto: PR

Schrijvers bij Landgoedhotel Woodbrooke

Algemeen

BARCHEM - Onder het motto '4 zondagen – 4 schrijvers' presenteert Landgoedhotel Woodbrooke vanaf zondagmiddag 28 januari vier auteurs die in Nederland bij een groot deel van het publiek bekend zijn. Na afloop is er elke week de mogelijkheid om de schrijfsters te ontmoeten en boeken te laten signeren. De literaire middagen vinden plaats in het hotel aan de Woodbrookersweg 1 in Barchem.

De reeks wordt afgetrapt door Özcan Akyol op zondag 28 januari. Geen onbekende daar hij tijdens de eerste editie in 2016 ook één van de aanwezige schrijvers was. Inmiddels heeft hij zijn tweede roman 'Turis' uigegeven Naast het schrijven van boeken is Özcan ook bij een breed publiek bekend geworden door zijn presentatiedebuut in de documentaire 'De neven van Eus'.

De reeks wordt vervolgd op 4 februari door Aaltje van Zweden. Aaltje van Zweden schreef met 'Om wie je bent': een indringend boek over haar eigen geschiedenis en over die van haar zoon Benjamin, die autisme heeft. In november 2016 ontving Van Zweden de prestigieuze Hélène de Montigny-prijs voor haar grote inzet voor autisten. In 1997 richtten Aaltje en Jaap van Zweden Stichting Papageno op om gezinnen met één of meerdere kinderen met autisme te helpen.

Op zondag 11 februari is het de beurt aan Ronald Giphart. Hij studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman 'Ik ook van jou', die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans 'Giph', 'Phileine zegt sorry', 'Ik omhels je met duizend armen' en 'Troost' (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). In het najaar van 2010 verscheen 'IJsland'. Zijn meest recente roman, ´Lieve´, verscheen in september 2016.

Columnist, dichter, schrijver en muzikant Nico Dijkshoorn sluit de jaarlijkse schrijversmaand op zondag 18 februari af. Nico Dijkshoorn wil niet kiezen en doet daarom tijdens zijn voordracht graag alles tegelijk. Gedichten lezen, gedichten ter plekke schrijven, een liedje zingen, dia's kijken en voorlezen uit één van zijn romans. Verwacht alles. Nico doet het licht uit aan het eind van de lezing. Nico Dijkshoorn zal in ieder geval voorlezen uit zijn roman 'Nooit ziek geweest', over zijn aan alzheimer lijdende vader, uit 'Dijkshoorn Kijkt Kunst' en uit zijn nieuwe bundeling columns 'Alles & Niets'.

De inloop met een kop koffie of thee is elke week vanaf 13.30 uur waarna het programma start om 14.00 uur. Rond 16.00 uur is er gelegenheid tot een borrel bij de open haard en signeren.

Kaarten kosten € 12,50, een passe-partout (4 zondagen) kost € 40. Meer informatie en kaarten via www.woodbrookebarchem.nl of telefonisch via 0573 – 44 17 34. Parkeren is gratis. Woodbrooke is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant