Volle maanwandeling op de Lochemse Berg. Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen
Volle maanwandeling op de Lochemse Berg. Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

Volle maanwandeling over de Lochemse Berg

Algemeen

BARCHEM - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen verzorgt op woensdag 31 januari een volle maanwandeling over de Lochemse Berg. Gewoonlijk is dit gebied na zonsondergang niet toegankelijk, maar die daag wordt er een uitzondering gemaakt. Het is dan volle maan. De boswachter neemt belangstellenden dan in het donker mee over de berg.

De sterren en de gloed van de verlichting van nabij gelegen dorpen en campings zijn dan te zien en allerlei omgevingsgeluiden zijn te horen. Geritsel in de bladeren, wegspringende konijnen en misschien roepende bosuilen. Juist door die geluiden merken de deelnemers dat een wandeling die zij overdag al vaker hebben gemaakt gedurende de nacht opeens geheel nieuw en anders kan zijn. Tijdens stiltemomenten wordt geluisterd naar de nachtelijke geluiden.
Start: 19.30 uur op de parkeerplaats van Eethuis De Kale Berg, Lochemseweg 22 in Barchem. Duur: 1,5 à 2 uur. Deelname: 7,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 2,50 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Wim de Vries, tel. 06-17320363 of Joke Hoitink, tel. 06-54668064

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant