In een 'kaal' decor werd er vorige week door Brooks Toneel volop gerepeteerd voor de klucht 'Morgen ben ik de bruid'. Foto: PR
In een 'kaal' decor werd er vorige week door Brooks Toneel volop gerepeteerd voor de klucht 'Morgen ben ik de bruid'. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

Romantiek tijdens toneelspel Brooks Toneel

Algemeen

RUURLO – Boer zoekt vrouw? Willeke Alberti? Nee, geen van dat want Brooks Toneel zal het toneelstuk 'Morgen ben ik de bruid' komend weekeinde in zaal De Keizerskroon maar liefst driemaal op de planken gaan brengen. Een heerlijke klucht in drie bedrijven geschreven door Nico Torrenga. De voorstellingen vinden vrijdag-, 19 en zaterdagavond 20 januari (20.00 uur) en zondagmiddag 21 januari (14.00 uur) plaats.

Door Jan Hendriksen

Na een jaartje afwezigheid is Brooks Toneel, dat officieel de naam van Tot Nut en Genoegen draagt, dit jaar weer terug op de toneelplanken. Na de gezellige oefenavonden in de afgelopen maanden in de kantine van Loonbedrijf Sturris aan de Slootsdijk wordt het nu menens op het toneel bij De Keizerskroon. Samen met de geluidsexperts van Toneelvereniging Halle Heide worden deze week de laatste puntjes op de 'i' gezet door de toneelspelers. In de klucht 'Morgen ben ik de bruid' heeft Patrick van den Heuvel (gespeeld door Willy Kuenen) een huisartsenpraktijk gekocht met financiële garantie van zijn ouders en zit midden in een verbouwing. Patrick is vrijgezel en geniet volop van het leven. Lucie, zijn assistente (Henny Wassink), houd hem nog enigszins in het gareel, maar na een avondje stappen gaat het mis. Zijn vader trekt zijn financiële steun in en Patrick moet aan een nieuwe geldschieter zien te komen. Ondanks de geldzorgen en verbouwing draait de praktijk gewoon door. Dan bedenken Patrick en Lucie een plan om aan geld te komen, maar of zijn kameraad Jan Pieter (Jon Florijn) hier vrolijk van wordt? Komt het zien.

Cast
'De 'cast' van het Brooks Toneel bestaat naast Willt Juenen, Henny Wassink en Jon Florijn verder uit Bert Groot Bramel, Janny Goes, Annie Engelberts, Wilma Arink, Petra Hendriksen (debuut) en Wim Meerbeek. Wim Sprukkelhorst is regisseur en Joke Aalderink souffleuse. De grime wordt verzorgt door Grimegroep Reurle.

Kaarten
Toegangskaarten zijn vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag verkrijgbaar aan zaal De Keizerskroon. De middagvoorstelling op zondag 21 januari is gratis en speciaal voor ouderen bedoeld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant