Links boven: Yulia van Loon, Britt Wentink & Alysia Buitenhuis (2e) Links onder: Evelien Besseling, Nicole Klinkhamer & Larissa Buitenhuis (3e) Rechts: Ella Schoppers, Ise Bongers & Isa van Trigt (2e). Foto: PR
Links boven: Yulia van Loon, Britt Wentink & Alysia Buitenhuis (2e) Links onder: Evelien Besseling, Nicole Klinkhamer & Larissa Buitenhuis (3e) Rechts: Ella Schoppers, Ise Bongers & Isa van Trigt (2e). Foto: PR

Twee zilveren en een bronzen medaille E-Niveau RGV Ruurlo Acrogym

Algemeen

RUURLO - Op 6 januari startte het officiële acroseizoen van RGV Ruurlo. In Rijssen stonden er vijf teams op de wedstrijdvloer die het uitzonderlijk goed hebben gedaan. Afgelopen zaterdag, 13 januari, waren de overige vijf E-Niveau teams aan de beurt en ook deze dames hebben prima gepresteerd. Voor RGV Ruurlo zijn er tijdens deze wedstrijden twee gouden en een bronzen medaille behaald en meerdere vierde of vijfde plaatsen.

Tijdens de eerste plaatsingswedstrijd op 6 januari begon de wedstrijd met de E-Instappers. In deze wedstrijd deden Regina Gardenier & Emilie Groeneweg mee. Deze dames hebben veel plezier onderling en dat spatte van de vloer. Met een mooie zevende plaats hebben de dames een prima oefening neergezet, maar is er zeker ook nog ruimte voor verbetering.

In de tweede wedstrijd stonden er drie teams van RGV Ruurlo op de wedstrijdvloer. Als eerste mochten Iris te Kiefte & Yara Lindenschot (Damespaar E-Jeugd) op de wedstrijdvloer verschijnen. Met technisch erg mooie punten lieten ze de jury zien wat ze in hun mars hebben. Echter kon de choreografie nog iets beter, maar dat is een mooie uitdaging voor de volgende wedstrijd, deze wedstrijd werden de dames vierde.
Daarna was het de beurt aan de damesgroepen E-Jeugd. Nora Groeneveld, Floor Bosboom & Laura Olthof, lieten een mooie oefening zien. De dames kennen de choreografie erg goed en de elementen gingen ook erg mooi. Nora, Floor & Laura zijn op een mooie vijfde plaats geëindigd. Het tweede team in deze categorie bestond uit Yulia van Loon, Britt Wentink & Alysia Buitenhuis. Alysia was deze wedstrijd ziek dus het was al een super dat ze op de wedstrijd stond en wat lieten de dames een mooie oefening zien. Met een mooie tweede plaats hebben de dames een goede stap gezet in de richting van een doorstroming naar het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK).

In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan de senioren teams. Als damesgroep stonden voor RGV Ruurlo op de wedstrijdvloer het team dat bestaat uit: Evelien Besseling, Nicole Klinkhamer & Larissa Buitenhuis. De dames lieten ook een zeer strakke oefening zien met een paar mooie elementen. Op een minimale marge van 0,01 op de nummer twee hebben de dames een mooie verdiende derde plaats behaald.

Tweede plaatsingswedstrijd
Als eerste mochten tijdens de tweede plaatsingswedstrijd Yun-Ya Veerman & Norah Lusink (Damespaar E-Instap) hun oefening aan de 12-koppige jury laten zien. Voor beide dames was het de eerste acrowedstrijd dus het was erg spannend. Helaas werd er door de spanning een element vergeten, maar de dames deden het zo goed, dat ze toch op een mooie vierde plaats zijn geëindigd.
Ook tijdens deze wedstrijd had RGV Ruurlo teams in de E-Jeugd categorie. Als damespaar waren Manou Wystrach & Alien van Druten afgereisd naar Rijssen om hun mooie oefening te laten zien. Wat ging deze oefening technisch goed en met een mooie technische score van 7,20 zijn de dames op een verdiende vijfde plaats geëindigd. Ella Schoppers, Ise Bongers & Isa van Trigt (damesgroep) stegen boven zichzelf uit en lieten zien dat ze erg gegroeid zijn in dit tweede seizoen samen. Met een mooie tweede plaats gingen de dames met een goed gevoel naar huis.

Daphne Straver & Hiske Kamerman mochten als damespaar E-Junior in wedstrijd 3 op de wedstrijdvloer staan. Het ging bij het eerste element bijna mis, maar gelukkig wisten ze het samen op te vangen en stonden ze vanaf dat moment met zelfvertrouwen op de vloer. Daphne & Hiske zijn deze wedstrijd vierde geworden.

Als laatste was het de beurt aan Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts. Als damesgroep E-Senior hebben ze veel concurrentie in hun niveau en met een mooie nieuwe choreografie stalen ze de vloer. Helaas ging het bij een individueel element mis en koste dat het team twee volle punten. Maar met deze aftrek zijn de meiden op een zesde plaats geëindigd.

Vanaf volgend weekend staan er twee plaatsingswedstrijden voor de hogere niveaus op de planning. Op 20 januari in Zwolle doen er drie C-teams van RGV Ruurlo mee aan deze wedstrijd en op 27 januari reizen er 2 teams af naar Kampen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant