Achterhoekse klootschietteams top in landelijke straatwedstrijd

Algemeen

RUURLO – De Achterhoekse klootschieters waren zondag weer goed vertegenwoordigd tijdens de Landelijke Straat wedstrijden. Klein Dochteren (Lochem) en Zwolle (Groenlo) wisten een goed resultaat neer te zetten door tweede en derde te eindigen. 't Broek uit Ruurlo heeft ondanks een opgelopen blessure toch nog een nette score neer kunnen zetten.

Het verleden heeft geleerd dat op het relatief korte parkoers van het Twentse KV Geesteren een schot het verschil kan zijn tussen een top- en een sub topklassering. Ook afgelopen zondag bleek dat waar te zijn. Het verschil tussen de eerste plaats en de negende plaats was slechts drie schot. Klein Dochteren mocht beginnen tegen Veldhoek (Twente) en kon goed overweg met het fraaie parkoers en wist winnend van de directe tegenstander met 46 schoten over de finish te komen. Voor hen begon toen het wachten op de anderen. 't Broek mocht als tweede weg en begon zeer goed. Na twaalf schoten hadden ze al twee schoten voorsprong op het schema van vorig jaar. Tijdens de aanloop van het vierde schot ging het fout bij Patrick Zieverink. Hij blesseerde zich een spiertje in het bovenbeen. Hij ging daarna uit stand gooien. De rest van het team wist door erg goed te gooien de schade te beperken. Toch liep de directe tegenstander Noord Berghuizen tot bijna drie schot uit. Daarna volgde een erg goede serie van 't Broek. Het bochtige gedeelte leverde winst op. De achterstand wisten ze om te buigen naar een voorsprong van een schot. Als vierde gestarte Zwolle was goed onderweg tegen Albergen. Helaas kon Zwolle dezelfde lijn niet doortrekken tot finish. Net voor de finish hadden ze een paar mindere schoten. Dat was uiteindelijk het verschil tussen Klein Dochteren en Zwolle. Klein Dochteren had 46 schoten en 77 meter, Zwolle had een score van 47 schoten en 119 meter over de finish. 't Broek had een score van 52 schoten en 91 meter. Dit bleek goed voor een elfde plaats wat de tiende plaats in het tussenklassement verstevigde. Helaas zag men concurrent Veldhoek uitlopen tot zes punten verschil. Zwolle staat nu vierde in de tussenstand en Klein Dochteren zesde.

Vrouwen
Bij de vrouwen waren de verschillen in de top ook erg klein. Na het ongenaakbare team van de kernploeg wisten de teams van Kluppelshuizen, Beuningen en 't Broek het spannend te maken. Kluppelshuizen en Beuningen kwamen met 62 schoten binnen en 't Broek werd vierde met 63 schoten. De vrouwen van Respelhoek gingen minder voortvarend en werden achtste met 77 schoten. In het tussenklassement spelen de AKF dames geen rol van betekenis. De volgende Landelijke Straatwedstrijd is 18 februari. Deze zal plaatsvinden in Drenthe.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant