De winnaars bij de meisjes en jongens Suzan Zieverink en Mirco Breukers die wederom naar Ierland gaan in oktober.  Foto: PR.
De winnaars bij de meisjes en jongens Suzan Zieverink en Mirco Breukers die wederom naar Ierland gaan in oktober. Foto: PR.

Ruurlose Suzan Zieverink winnares Champions Tour straat

Algemeen

RUURLO – De laatste klootschietwedstrijd op straat van de Champions Tour werd zaterdag afgehandeld op het parkoers in Beuningen. In de diverse klassen konden nog meerdere personen winnaar worden van het onderdeel straat en van het allround kampioenschap van de Nederlandse Klootschieters Bond. Een wedstrijdreeks waarin de kernploegleden onderling uitmaken wie de beste allrounder (straat, veld en zetten) is van Nederland. De straatwedstrijden gaan over een parcours van 1000 meter lengte. Suzan Zieverink uit Ruurlo werd winnaar bij de meisjes.

Namens de Achterhoekse Klootschieters Federatie namen diverse mannen deel. Jurgen te Brake van KV Zwolle uit Groenlo die dit seizoen niet in goeden doen was eindigde op een dertiende plaats. Beter verging het Michael Roerdink van KV Eibergen. In een mooie reeks wist hij op een prima vijfde plaats te eindigen. Nog beter verging het Patrick Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo. In een super spannende eindwedstrijd wist de eerstejaars senior knap de derde plaats veilig te stellen. Even leek het er zelfs op dat hij zou gaan winnen maar uiteindelijk kwam hij een punt te kort voor de eindzege. Bij de vrouwen deden Veroni Aalderink namens KV Zwolle en Marleen Hoffmann namens KV 't Broek mee op het onderdeel straat. Veroni werd zevende. Marleen stond vijfde bij het ingaan van de laatste wedstrijddag maar door een derde plaats (elf schoten) en een eerste plaats (tien schoten) werd zij knap derde. Een prestatie om trots op te zijn.

Bij de jongens deed Gido Beumer van Klein Dochteren uit Lochem het goed. Net als bij de mannen waren de onderlinge verschillen klein. Hij eindigde deze reeks straatwedstrijden op een prima derde plaats. De straatwedstrijden werden net als vorig jaar gewonnen door Mirco Breukers. Bij de meisjes was Suzan Zieverink namens KV 't Broek vertegenwoordigd. Bij het ingaan van de laatste wedstrijddag was zij de te kloppen persoon. Ze had aan een goede score voldoende om de eindoverwinning veilig te stellen. Dit lukte prima door met twee schoten voorsprong op nummer twee de zege veilig te stellen. De score van tien schoten en elf meter zou bij de vrouwen zelfs de tweede plaats hebben opgeleverd. De laatste wedstrijd was hierdoor voor haar een formaliteit.

Omdat Suzan Zieverink de straatwedstrijden heeft gewonnen mag zij in oktober net als vorig jaar namens de NKB deelnemen aan het prestigieuze King and Queen toernooi in Ierland. Voor de Patrick Zieverink en Michael Roerdink was er nog een verrassing. Zij zijn voor het pinksterweekend samen met nog vier andere leden van de kernploeg uitgenodigd voor een toernooi in Italië. Dit toetje laten zij zich natuurlijk niet voorbij gaan. In de eindrangschikking over drie onderdelen deden twee spelers van de AKF een gooi naar de prijzen. Patrick Zieverink wist verrassend de tweede plaats te bemachtigen in zijn eerste jaar als senior. Suzan Zieverink werd eveneens knap tweede bij de meisjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant