Coach André van der Toorn (midden) spreekt de mannen van Tornax tijdens een time-out toe. Foto: Jan Hendriksen.
Coach André van der Toorn (midden) spreekt de mannen van Tornax tijdens een time-out toe. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Tornax pakt net geen punten tegen Wivoc

Algemeen

RUURLO – Twee keer in een week speelden de mannen van volleybalvereniging Tornax tegen Wivoc uit Winterswijk. Vorige week dinsdag werd in Winterswijk in de beker met 3-1 verloren. In de competitie dus een nieuwe kans. Vooraf was duidelijk dat het zaterdagmiddag in sporthal 't Rikkenhage een pittige wedstrijd zou worden. Wivoc is een goede ploeg en speelt samen met Orion uit Doetinchem om de titel in de promotieklasse.

Er werd zaterdag, net als dinsdag, fanatiek aan de wedstrijd begonnen. Tornax wist meteen vanaf de start een gat te slaan. Er werd goed verdedigd en flink druk uitgeoefend met goede aanvallen en opslagen. Ondanks dat kwam Wivoc terug en trok net aan het langste eind met: 22-25. De tweede en derde set vertoonden ongeveer hetzelfde verloop. Wivoc had een sterke aanvaller in de ploeg die over de blokkering van Tornax heen sloeg. Hier kreeg het team maar moeilijk vat op. Ook de tweede en derde set gingen nipt verloren: 23-25 en 20-25. In de vierde set werd er doorgewisseld en stond er een andere formatie in het veld. Na een flinke achterstand, werd dit aan het eind nog redelijk rechtgetrokken. Met 13-25 werd er verloren. Al met al heeft Tornax flink weerstand kunnen bieden tegen de mogelijke kampioen in de promotieklasse. Ook Wivoc gaf aan dat Tornax flinke stappen heeft gemaakt de afgelopen maanden. Dat biedt hoopt voor de komende weken waarin Tornax belangrijke wedstrijden speelt tegen VIOS Eefde en WSV uit Warnsveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant