Sint Joris won bij de groepen 7. Foto: PR

Schoolteams volleyballen fanatiek om kampioenschap van Berkelland

Algemeen

BORCULO - Vrijdag 5 januari was het druk in sporthal 't Timpke in Borculo. Zo'n 160 leerlingen van 14 basisscholen met hun begeleiders en veel publiek zorgden voor een luidruchtige maar ook sportieve sfeer bij het Berkelland Schoolvolleybaltoernooi. De organisatie was in handen van Tornax uit Ruurlo en Kerkemeijer Gemini uit Borculo, die ook de scheidsrechters en tellers bij de wedstrijden leverden.

Om 9.00 uur begonnen 12 teams met leerlingen uit groep 7 en 21 teams met leerlingen van groep 8 aan hun toernooi. Er werd fanatiek en met veel enthousiasme en inzet gevolleybald om de eer van hun school hoog te houden. In de finale van groep 7 won Sint Joris 3 uit Borculo van de Sterrenboog 5 uit Beltrum. De Driesprong 1 uit Ruurlo behaalde hier de derde plaats. Bij groep 8 werd er in een finalepoule gespeeld. Hier werd uiteindelijk de Sterrenboog 2 uit Beltrum kampioen voor de Alfrinkschool 1 uit Neede en hun klasgenoten van Sterrenboog 1. Bij de prijsuitreiking kregen ze allen een beker die ze vol trots op hun school mogen laten zien.
De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi met een record aantal deelnemers. Zij hopen volgend jaar op een nog grotere deelname van nog meer Berkellandse basisscholen.