Als eerste gingen de banken uit de Dorpskerk. Daarmee verdwijnen ongeveer tweehonderd zitplaatsen, die deels worden vervangen door stoelen. Foto: PR.
Als eerste gingen de banken uit de Dorpskerk. Daarmee verdwijnen ongeveer tweehonderd zitplaatsen, die deels worden vervangen door stoelen. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Voorbereidingen herinrichting Dorpskerk begonnen

Algemeen

RUURLO – Een groep vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem is dinsdag 2 januari begonnen met de voorbereidingen van de herinrichting van de Dorpskerk in Ruurlo. Als eerste gingen de banken eruit. Daarmee verdwijnen ongeveer tweehonderd zitplaatsen, die deels worden vervangen door stoelen. Na de herinrichting telt de Dorpskerk nog zo'n 250 zitplaatsen. De kerk wordt geheel gelijkvloers, wat veel mogelijkheden biedt om de indeling aan te passen aan de behoefte. Op de plaats van de banken komen onder meer een garderobe, toiletten, een keuken en een ontmoetingsruimte. De Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem hoopt eind mei de kerk weer in gebruik te kunnen nemen. Tot aan dat moment zijn de kerkdiensten in gemeentecentrum De Sprankel aan de Domineesteeg. Op www.pknruurlobarchem.nl staat meer informatie over de herinrichting.

Nadat de banken waren verwijderd ,moest de houten vloer verwijderd worden. Foto: Jan Hendriksen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant