Gemini start 2018 met 2 volleybaltoernooien

Algemeen

BORCULO - In sporthal 't Timpke spelen vrijdag 5 januari maar liefst 33 teams van 14 basisscholen het Berkelland Schoolvolleybaltoernooi. Na overleg met alle volleybalverenigingen uit Berkelland is de organisatie in handen van Tornax uit Ruurlo en Kerkemeijer Gemini. Er wordt gespeeld volgens de spelregels op niveau 6 van het minivolleybal. Om 9.00 uur starten de wedstrijden op zes velden voor twaalf teams uit groep 7 en 21 teams uit groep 8. De prijsuitreiking is direct na de finale die is gepland om 13.15 uur voor groep 7 en om 15.15 uur voor groep 8.

Zaterdag 6 januari wordt er de dertigste editie van het recreatieve Kerkemeijer Nieuwjaarsvolleybaltoernooi gespeeld door twintig mixed-teams. Zij spelen vanaf 9.30 uur op vier velden met aangepaste spelregels. Na zeventig wedstrijden is om 15.45 uur de winnaar bekend.
Die zaterdag vinden in een groot aantal sporthallen in Nederland de voorrondes plaats van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen voor meisjes en jongens in de verschillende leeftijdscategorieën. In sporthal de Schalm in Ootmarsum is Kerkemeijer Gemini met een team Meisjes B-jeugd vertegenwoordigd. In de poule komen vanaf 9.45 uur hun tegenstanders uit Dedemsvaart, Zuidwolde, Lichtenvoorde en Hardenberg. Met nog vijf andere teams wordt er gespeeld om vier plaatsen in de halve finales.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant