Aanvoering Koen Hoijtink van VV Ruurlo onder toeziend oog van scheidsrechter Jan Simmelink die na 38 jaar zijn fluit aan de wilgen hing. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

VV Ruurlo sluit kalenderjaar succesvol af met overwinning

Algemeen

RUURLO – VV Ruurlo heeft het kalenderjaar 2017 met een 2-0 overwinning op SV Heeten succesvol afgesloten. Na de promotie begin juni naar de derde klasse B van het district Oost van de KNVB is VV Ruurlo na elf van de in totaal 26 speelronden in het siezoen 2017-2018 terug te vinden op een keurige vijfde plaats. En dat is bovenverwachting goed. De hoofdmacht onder leiding van trainer Wouter Schouten staat maar vijf punten achter op koploper Helios Deventer.

Tijdens de 'Reurlse Winterdag' was Sport Vereniging Heeten zondag 17 december te gast in Ruurlo voor het laatste duel van 2017. Niek Sprukkelhorst keerde terug in de basis. De ervaren verdediger is hersteld van zijn blessure. De Overijsselse ploeg, onder leiding van oud-profvoetballer Alex Booij vertoeft net als Ruurlo in de middenmoot van 3B. Beide ploegen waren dan ook gebrand om de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Winst betekende meedoen om de bovenste plaatsten maar verlies zou betekenen dat de onderste regionen weer in beeld zouden komen. Daar zat trainer Wouter Schouten van VV Ruurlo al helemaal niet op de wachten. Twee weken geleden werd er tegen Warnsveldse Boys een begin gemaakt om de reeks mindere wedstrijden af te sluiten. Tegen de mannen uit Warnsveld was het resultaat een punt. Deze middag zouden daar drie punten bijkomen. Een fel en agressief Ruurlo wist met 2-0 SV Heeten aan de zegekar te binden. Een prima opsteker dus voor, de door blessures geteisterde formatie van Schouten. Saillant detail bij deze wedstrijd was dat scheidsrechter Jan Simmelink uit Doetinchem zijn laatste wedstrijd floot. Na 38 jaar te hebben gefloten werd de fluit in de spreekwoordelijke zin aan de wilgen gehangen. Een fantastische prestatie die ook door de KNVB niet onopgemerkt bleef. Simmelink kreeg na afloop van de wedstrijd een oorkonde en een bloemetje voor de vrouw des huizes. Men mag de pet diep afnemen voor deze prestatie.

Na tien minuten in de wedstrijd was er het eerste gevaar van VV Ruurlo. Maar liefst drie corners mocht Ruurlo nemen. Bij het 'straatvoetbal' zou dat al een pingel opgeleverd hebben. De eerste hoekschop schoot Jordi van der Knoop via een been van de tegenstander naast. De tweede cornerbal ging ook al via een Heetens been over de achterlijn. De derde corner werd teruggelegd op Job Klootwijk. Zijn 'bananenflanke' werd door gelegenheidscentrale verdediger Sander Krabben over gekopt. Nog geen minuut later schoot Haiko Scheffer, na een snelle spelhervatting van keeper Roy Brekveld, van een meter of dertig ietwat gehaast de bal langs doelman Bjorn Lokate. Even later kreeg Heeten een cornerbal maar ook deze stilstaande situatie was niet aan de Heetenaren besteed. Sterker nog, de 'specialist' schoot de bal maar meteen achter de goal van Brekveld. Ruurlo brak even later de ban. Een prachtige aanval werd door Niek te Winkel, toch niet de grootste van het stel, tussen drie verdedigers langs de kansloze doelman Lokate gekopt. Kersverse vader en aanvoerder Koen Hoijtink wist met een splijtende pass Job Klootwijk te bereiken. Zijn voorzet werd op waarde geschat door de in uitstekende vorm verkerende te Winkel: 1-0. Het laatste kwartier van de eerste helft leverde voor beide ploegen geen grote kansen op. Ruurlo was tevreden met een 1-0 ruststand.

Offday
Ondanks de Reurlse Winterdag in het centrum van het dorp waren er toch veel supporters die de kou trotseerden. De tweede helft begon, zoals de eerste helft eindigde. Heeten was zoals trainer Schouten uit de hoge hoed toverde ambitieus loosvol. De wedstrijd kabbelde wat voort. Heeten wilde wel maar had, zoals later in de bestuurskamer werd gezegd een totale offday. Nul kansen creëren in een wedstrijd is ook niet erg veel. Ruurlo daarentegen liet zien dat ook in Ruurlo de mouwen opgestroopt kunnen worden als daar om wordt gevraagd.

Nieuwkomer
Toen even later Larson Arendsen Raedt uit een corner van te Winkel de 2-0 tegen de touwen joeg was het gedaan met de sportieve mannen uit Heeten. Trainer Booij wisselde nog wel maar ook dat zette geen zoden aan de dijk. Schouten haalde de moegestreden Jordi van der Knoop eraf en bracht Wout Meutstege in het veld. Broertje Tom kwam even later voor de uitstekend spelende Niels Ooyman. Ooyman is lang uit de roulatie geweest en mocht ook onder de fleece deken. Nieuwkomer Tom Verbrugge mocht zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht en loste Job Klootwijk af. Even later floot scheidsrechter Simmelink, letterlijk en figuurlijk, voor de laatste keer op zijn fluit.